CSM București a făcut un meci extrem de solid cu Vipers Kristiansand, cu trei zile înainte de jocul din Liga Florilor contra rivalelor de la Vâlcea.

Antrenorul Adrian Vasile a gândit disputa împotriva scandinavelor ca pe o ultimă repetiție înainte de „Derby de România”. Nu și-a menajat elevele, ba din contră, le-a trimis în teren și a pregătit totul, în detaliu, pentru o victorie de moral.

Grubisici, la superlativ

CSM a început bine disputa, cu o apărare foarte solidă și dispusă la sacrificiu. În atac, totul a căzut din nou pe Cristina Neagu, care a început să lanseze „bombele” în poarta nordicelor. „Viperele” s-au ținut însă aproape, gata să dea mușcătura letală în orice moment. Numai portarul Jelena Grubisici a avut antidotul la „veninul” norvegiencelor. Croata a fost impresionantă între buturi, a avut 9 intervenții în prima parte, între care 7 mingi în postură de unu la unu. Între acestea, și două aruncări de la 7 metri!

Grubisici și-a ajutat echipa să intre la cabină în avantaj, 12-11.

Au cedat teren

În partea a doua, CSM a jucat mult mai bine. A anihilat aproape total linia de 9 metri a celor de la Kristiansand, care au punctat îndeosebi cu cele două extreme, Morais și Jonassen. Dragana Cvijici a făcut și ea un joc bun, la fel ca și Omoregie.

Adi Vasile a putut rula tot lotul, scorul i-a permis-o, iar Denisa Dedu și-a făcut imediat simțită prezența. Portarul naționalei României a înscris din poartă în poartă și și-a trecut în cont trei parade în cele 10 minute în care a stat pe teren.

CSM București s-a impus clar, 28-22, același scor cu care acum mai bine de doi ani, în ianuarie 2018, învingea Györul, la București. Campioana Europei va veni în luna aprilie pentru meciul din „sferturi”, iar CSM și-ar putea salva sezonul printr-o calificare în Final Four. În plus, prezența la Budapesta, fără deținătoarea trofeului, ar fi un bonus pentru toate rivalele unguroaicelor. „Noi am dus echipa în această postură, noi trebuie să reparăm totul. Ca să câștigi trofeul, trebuie să bați și Györul”, a declarat extrema Itana Grbici.

CSM București 28: Neagu 10, Cvijici 3, Omoregie 3, C. Martin 3, Grbici 3, Lekici 3, Perianu 1, Pintea 1, Dedu 1. Antrenor: Adrian Vasile
Kristiansand 22: Morais 4, Reistad 4, Jonassen 4, Waade 3, Loke 3, Andenaes 2, Tomac 1, Naes 1. Antrenor: Ole Gustav Gjekstad

„Am jucat foarte bine în apărare, am fost agresive, ne-am ajutat una pe cealaltă. Cred că a fost o bună repetiție înainte de partida cu Vâlcea, la care ne gândim de ceva vreme”

Andrea Klikovac, inter dreapta CSM

„Cred că am făcut un meci foarte bun. Am arătat foarte bine în faza de apărare, am jucat ca o echipă și asta a contat enorm. Asta e ceea ce contează, să jucăm ca o echipă. Când o facem, rezultatele nu întârzie să apară”
Crina Pintea, pivot CSM

Clasament

„Nu pot da un procentaj!”

Heidi Loke, pivotul celor de la Vipers, continuă să joace la cel mai înalt nivel la 37 de ani. Parcă și-a mai pierdut din strălucirea de altădată, când îmbrăca tricoul Gyorului. Întrebată cine e favorită din duelul CSM-Gyor, norvegianca a fost diplomată. „Nu aș putea să dau un procent, dar e clar că Gyor rămâne una dintre cele mai bune echipe din lume. CSM are șansa ei, dar trebuie să joace foarte bine pentru a se califica”, a punctat Loke.

Miercuri, derbyul cu Vâlcea

Jucătoarele de la CSM București vor întâlni miercuri, de la ora 18:30 (TVR 1), în Sala Polivalentă, rivala SCM Rm. Vâlcea în derbyul Ligii Naționale. „E un meci pe care-l așteptăm de un an. Am suferit atât după ce am pierdut anul trecut campionatul, dar câteodată trebuie să știi să și suferi. Acum cred că a venit momentul revanșei. Ne respectăm adversarul și ne pregătim pentru un meci cu adevărat foarte greu, între două echipe care au foarte multă calitate individuală”, a punctat antrenorul Adrian Vasile.

gsp.ro