◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Teatrul ”Nostrum” o inițiativă salutară a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pusă în practică prin Filiala ”Cronica Timpului”…

Teatrul ”Nostrum” care a luat ființă în urmă cu 5 ani, se datorează inimoasei și optimistei jurnaliste și redactor șef al publicației „Cronica Timpului” , doamna Rodica Subțirelu, cu intenția de a promova terapia stres -ului prin teatru umoristic.
Și s-a ținut de cuvânt și de la un spectacol la altul sunt tot mai convinsă și în admirația progreselor pe care le-au înregistrat actorii amatori, dispuși să-și dedice o parte din puținul timp liber , acestui hobby.
Entuziasmul neobosit al inițiatoarei este întru totul mobilizator, pentru că nimeni nu rezistă invitațiilor d-nei. Subțirelu, dar mai ales încurajărilor și deplinei deschideri pentru colaborare, fiindcă în realizarea scenetelor alese este o adevărată muncă de echipă în care fiecare participant se dedică cu trup și suflet.
Urmăresc îndeaproape acest proiect, desele întâlniri de repetiții și inserțiile de spectacol la Seratele ”Eminescu Jurnalistul ”. Socot și nu cred că mă înșel afirmând că și acest demers este destinat a se desfășura sub spiritul lui Eminescu, acest creator de geniu, ” Eminescu este minunea poporului român” (Dan Puric), a cărui patimă pentru arta spectacolului și viața actorului a ocupat un loc special.
Fără îndoială că este meritul coordonatoarei în a selecta schițele umoristice, ținând seama de aptitudinile interpreților, de posibilitatea de a forma mici echipe, folosind o recuzită inspirată, fără pretenții, dar potrivit aleasă pentru a sugera ambientul dialogului umoristic. De ani buni acești împătimiți ai teatrului se reunesc pentru a repeta, a îmbunătăți ceea ce au pregătit, lucrând pentru a fi mulțumiți de ei înșiși și a oferi publicului un moment de destindere. Și nu e mică truda lor, dar poate plăcerea cu care se dedau acestui joc este răsplătită  de public  pentru momentele de destindere oferite.
Iată echipa : Rodica Subțirelu, Elena Armenescu, Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Domnica Iosu, Ion Lorincziu, Monica Niculae, Viorel Speteanu , George Vlaicu, Corneliu Zeană, Cristian Zaharia.
Ultimul spectacol urmărit în cadrul programului Bibliotecii ” Mihai Sadoveanu” din Sectorul 1, a fost un omagiu adus scriitorului și dramaturgului Matei Vișniec, alegerea din recentul volum ” Caragiale e de vină”,  scurte scene ce ridiculizează plictisul, nehotărârea, superficialitatea, invidia și nu în ultimul rând, politicul…
Îmi face o enormă plăcere să-i felicit, să îi admir pentru evoluția spectaculoasă și să le urez succes în continuare !
Și nu mai puțin mă bucur că în pofida ” zvonerilor și răspândacilor” de toate relele, niște oameni cu inimă au simțul umorului, deschidere pentru colaborare, se amuză și îi fac și pe alții să cunoască buna dispoziție!
Vă mulțumesc și să continuați cu același entuziasm!


8 martie 2020

Clementina Timuș / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *