◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Pandemia a „șters” decenii de progrese în egalitatea de gen

Pandemia de COVID-19 a afectat femeile și bărbații în mod diferit, datorită rolurilor lor distincte în economii și societăți, arată o cercetare globală citată de The Guardian.

Ocuparea femeilor, de exemplu, a scăzut la nivel global cu 4,2% în 2020, comparativ cu 3% pentru bărbați, deoarece sectoarele în care femeile tind să lucreze mai mult – precum turismul – au fost devastate de restricțiile folosite pentru a reduce răspândirea virusului.

Înainte de apariția pandemiei, femeile se confruntau deja cu o așteptare de 99 de ani înainte de a se aștepta să se bucure de egalitate deplină cu bărbații. Efectele COVID-19 au crescut așteptarea cu aproape 40 de ani, până la 136, potrivit estimărilor Forumului Economic Mondial. „Așadar, când vine vorba de egalitatea de gen, nu vorbim despre un deceniu pierdut. Vorbim despre aproape patru decenii. Dacă nu rezolvăm inegalitățile dintre bărbați și femei, urmărirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă stabilite în 2015 de Adunarea Generală a ONU, care urmează să fie atinse până în 2030, nu este posibilă”, a declarat secretarul general al organismului ONU pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), Rebeca Grynspan.

Dintre cele 225 de grupuri de lucru create pentru a proiecta și implementa programele de salvare a vieții COVID-19 pentru care sunt disponibile date, femeile reprezintă mai puțin de un sfert din membri și nu sunt reprezentate deloc în 12% dintre grupurile de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *