◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 14-a din 2019 (1-7 aprilie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.
1. Dăncilă, reacţie tăioasă, în premieră, la adresa „sindicatului ambasadorilor îngrijoraţi”
2. Discurs violent-golănesc la aniversarea NATO
3. EURO-CODRUŢA, proiect eşuat pe altarul negocierii politice
4. Tarcea o salvează pe Kovesi din ghearele controlului Judiciar
5. Artizanii uitaţi ai aderării nord-atlantice

1. Dăncilă, reacţie tăioasă, în premieră, la adresa „sindicatului ambasadorilor îngrijoraţi”

Meleșcanu moțăie în post
O adevărată ofensivă au declanșat, la Bruxelles, lideri din Comisie și Parlament, împotriva unei presupuse intenții a Guvernului de la București de a da niște ordonanțe pe justiție despre care nu se știa decât că ar putea să îi salveze pe „penalii” puterii. Odată cu Timmermans și Weber, care au agitat amenințarea activării articolului 7 s-au mobilizați și 12 ambasadori din Sindicatul ”Îngrijorarea” care i-au adresat premierului o scrisoare dojenitoare vizând aceeași presupusă intenție. Viorica Dăncilă a avut însă o reacție extrem de tăioasă și de demnă, avertizând că nici un ambasador nu poate face agenda premierului și că inițiativa aceasta excede prevederile statutului diplomatic. O abatere devenită aproape regulă în condițiile în care autoritățile diplomatice române nu au nici o reacție. Meleșcanu moțăie în post fără a mai repeta inițiativa singulară de la debutul guvernării când l-a tras timid de urechi pe Klemm.

2. Discurs violent-golănesc la aniversarea NATO

Regal de rînjete și acuze de campanie prezidențială
Aniversarea a 10 ani de la intrarea României în NATO este o marcată în parlament în prezența unui număr redus de parlamentari. Iohannis ține un discurs agresiv-golănesc în care acuză PSD de golănie. Este un demers de campanie tipic unei opoziții care simte că nu are alte argumente de a convinge electoratul decât înjurătura groasă la adresa adversarului. Concluzia sa este că din cauza guvernării, aniversarea asta nu este pe măsura devotamentului de 2% din PIB al României, asumat de el personal.

3. EURO-CODRUŢA, proiect eşuat pe altarul negocierii politice

Bombă de la Bruxelles.
În ciuda eforturilor aproape disperate ale lui Tajani și Timmermans și a Comitetului de babe democrate al Monicăi Macovei – cel care a inventat acest parchet european, special pentru a oferi o soluție de „extragere” a fostei șefe DNA din zona riscantă a evaluărilor juridice interne – reprezentanții Consiliului nu au fost de acord cu numirea româncei, susținând pe reprezentantul Franței. Cine mai are puțină minte realizează că nucleul de forță al Comisiei luase deja această hotărâre prin retragerea candidatului german în favoarea celui francez, și că nu vor risca să dea o asemenea funcție pe mâna unui personaj și incompetent și plin de bube cum este EUROCODRUȚA. Amânarea negocierii nu va avea un alt rezultat decât, poate, împingerea spre nivelul următorului parlament a aceleiași decizii.

4. Tarcea o salvează pe Kovesi din ghearele controlului Judiciar

„Corb la corb nu scoate ochii!”
În timp ce la Bruxelles Tajani Timmermans îi fac campanie lui Kovesi, acuzând Guvernul român că nu o susține pentru funcția de euro-procuror, aceasta este audiată la ÎCCJ în acțiunea deschisă de împotriva aplicării controlului judiciar.
Și cum proverbul „corb la corb nu scoate ochii” este mereu valabil, doamna Tarcea o salvează pe Codruța din ghearele polițiștilor în fața cărora era obligată să se prezinte zilnic. Ba, mai mult, poate să plece la Bruxelles ca să își netezească calea spre funcția care ar ține-o șapte ani în elita europeană.

5. Artizanii uitaţi ai aderării nord-atlantice

Invectivele aniversar-prezidențiale au fost aplaudate cu entuziam de opoziție și huiduite de putere. Ceilalți doi primi oameni din stat, care au evitat, politicoși, să îl întâmpine la venire pe președinte, conform protocolului, nu au intrat în jocul acesta și au avut discursuri sobre și la obiect. A fost meritul lui Tăriceanu de a evoca faptul că aderarea la NATO s-a produs prin eforturile Guvernului Năstase, iar Dragnea a subliniat meritele președintelui Iliescu în procesul de preaderare. Una peste alta, o aniversare cel puțin jenantă prin tonalitățile care i-au fost conferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *