◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Zilele Filmului Românesc la Oviedo (6 mai 2018–10 iunie 2018)

Festivalul Zilele Filmului Românesc, a cărui a VIII-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 8–15 noiembrie 2017, se itinerează, ca și în 2017, în 5 orașe din Spania. Anul acesta, festivalul de film românesc a ajuns și va ajunge la Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Oviedo și San Cristóbal de La laguna-Tenerife, în perioada 20 februarie– 6 iunie.

După Barcelona și Valencia, festivalul itinerant va fi inaugurat la Oviedo, duminică, 6 mai 2018, la ora 20.00, cu pelicula ”Ana, mon amour”, care a obținut la ediția din 2017 a Berlinalei Premiul Ursul de Argint, acordat Danei Bunescu pentru cea mai bună contribuție artistică. Ciclul de film românesc este organizat în colaborare cu Semana del audiovisual contemporáneo de Oviedo și Primăria orașului Oviedo. O altă peliculă inedită pentru acest ciclu este ”Sieranevada”, regizată de Cristi Puiu, selecționată în 2016 la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ce va fi prezentată în capitala Principatului Asturia în data de 13 mai 2018.

”Ana, mon amour”
România, Germania, Franța, 2017, Color, 125′, V.O.S.E.

Regie: Călin Peter Netzer. Scenariu: Cãlin Peter Netzer, Cezar Paul-Bădescu, Iulia Lumânare, inspirat de romanul ”Luminița, mon amour” de Cezar Paul-Bădescu. Imagine: Andrei Butică. În rolurile principale: Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Carmen Tănase. Montaj: Dana Bunescu. Producători: Cãlin Peter Netzer, Laurențiu Damian, Sophie Dulac, Oana Iancu, Jonas Katzenstein, Maximilian Leo, Codin Maticiuc, Michel Zana.

”Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Case de producție: Parada Film, Augenschein Filmproduktion, Sophie Dulac Productions.

Distribuție în Spania: Golem Distribución.

Selecție de premii și festivaluri:

Premiul Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuție artistică pentru Dana Bunescu, Festivalul Internațional de Film din Berlin, 2017

Nominalizare la Premiul pentru cel mai bun film, Festivalul Internațional de Film din Cartagena de Indias, 2017.

Program

(Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.)

Ana, mon amour (regia: Călin Peter Netzer) – duminică, 6 mai, ora 20.00

Fixeur (regia: Adrian Sitaru) – dumincă, 13 mai, ora 20.00

Sieranevada (regia: Cristi Puiu) – duminică, 20 mai, ora 20.00

Breaking News (regia: Iulia Rugină) – duminică, 27 mai, ora 20.00

Inimi cicatrizate (regia: Radu Jude) – duminică, 3 iunie, ora 20.00

Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski) – duminică, 10 iunie, ora 20.00

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatro Filarmónica din Oviedo: Teatro Filarmónica din Oviedo, Calle de Mendizábal, 3, 33003 Oviedo, Asturias

Vă recomandăm să urmăriți toate informațiile referitoare la Zilele Filmului Românesc pe pagina de Facebook CineRumano, dedicată filmului românesc și succeselor sale în Spania.

Organizatori: Institutul Cultural Român, Semana del audiovisual contemporáneo de Oviedo și Primăria orașului Oviedo.

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *