◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Invitație dezbatere ”Cât mai valorează astăzi libertatea presei?”

Vă invităm vineri, 10 mai, ora 10.00, la dezbaterea cu tema ”Cât mai valorează astăzi libertatea presei”, eveniment la care vor participa jurnaliști turci, victime ale regimului Erdogan, reprezentanți ai Stockholm Center for Freedom, jurnaliști români și reprezentanți ai ONG-urilor de presă din România. Discuțiile vor fi moderate de Teodor Tița, redactor-șef Europa FM.

Evenimentul este organizat de Zaman România, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, Stockholm Center  for Freedom, Newsweek și Europa Liberă, la Sala Albastră de la Institutul Național de Statistică, Bulevardul Libertății nr 16.

 

Pentru detalii

Necdet Celik

0730023030

İnformații despre ziariştii turci:

ABDULLAH BOZKURT

Abdullah Bozkurt este  jurnalist de investigație, analist și scriitor, specializat în și politică externă și securitate. El conduce Rețeaua Nordică de Cercetare și Monitorizare (nordicmonitor.com), care se ocupă de investigarea terorismului, radicalismului, criminalității și  problemelor militare. Este, de asemenea, președintele Centrului de Libertate al Stockholmului (SCF), un grup de monitorizare care urmărește încălcările drepturilor omului în Turcia. Bozkurt este autorul cărții „Turcia întreruptă: Deraiarea democrației”, care detaliază degradarea rapidă a democrație în țara sa natală, Turcia.

Abdullah Bozkurt a fost șeful biroului din Ankara al ziarului Today’s Zaman,  care a fost confiscat de guvernul turc. Ulterior, a trecut la Agenția de știri Muhabir, care a fost închisă și acesta de către guvern.

În calitate de corespondent al unor publicații turcești a transmis corespondențe de la ONU (New York) și de la Deprtamentul de Stat din Washington D.C

S-a mutat în Suedia în 2016, pentru a-și continua activitatea.

LEVENT KENEZ

Levent Kenez a fost redactorul șef al ziarului Meydan, care a fost confiscat de guvernul turc și apoi închis. Kenez este unul dintre zecile de ziariștii exilaţi, pentru a nu fi arestat in Turcia, dupa puciul esuat din 2016.

Levent Kenez este în prezent secretarul general al Centrului pentru libertate din Stockholm și,  în același timp, scrie pentru portalul TR724, din  Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *