default-logo

Teatrul MiniReactor

MiniREACTOR este un teatru independent pentru copii din România care funcționează regulat, cu stagiuni anuale, program lunar și spectacole în fiecare săptămână.
Activează ca platforma dedicată publicului foarte tânăr din cadrul spațiului cultural Reactor de creație și experiment din Cluj. De la înființarea din 2014, MiniREACTOR a produs spectacole de teatru pentru copii, numeroase ateliere și alte evenimente dedicate, și a participat la festivaluri de profil din țară și din străinătate, consolidându-și poziția și câștigând un public tot mai numeros.
Programul cultural urmărit de MiniREACTOR este unul de inovație și experiment în domeniul teatrului pentru copii, un cadru care în România, suferă în general de repetitivitate și arhaizare. Credem că publicul foarte tânăr are nevoie, la fel ca cel adult, de artiști în căutare de noi mijloace de expresie artistică și de povești relevante pentru contextul în care trăim.
MiniREACTOR susține de asemenea accesul la cultură și integrarea socială a copiilor care provin din medii dezavantajate.
Motto: Cultura, aşa cum este definită şi în Dex, este reprezentată de totalitatea valorilor materiale şi spirituale create de omenire. Aşadar, cultura nu se leagă de cunoştinţe, ci de valori.
 
În urma atelierului ”MiniDramaturgie colaborativă” au rezultat 6 texte. Așadar, luna MAI e luna TEATRULUI RADIOFONIC
În fiecare seară de marți și joi, de la ora 19:30, pregătiți-vă o cană mare de ciocolată caldă, căci vom asculta câte o piesă de teatru radiofonic, produsă în parteneriat cu Radio Cluj.
Autorii poveștilor sunt echipe formate dintr-un copil și un părinte.
La finalul programului lunii mai, vom lua o decizie, și anume, care dintre scenarii va fi transformat într-un spectacol de teatru outdoor marca MiniREACTOR?
 
Dar, pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru! În actul creativ feedback-ul publicului este extrem de important, astfel încât dorim să aflăm părerile voastre despre fiecare spectacol radiofonic în parte.
 
M.C.D.
Despre autor

Lasă un răspuns

*