default-logo

Administrația SUA promite să nu mai spioneze jurnaliștii în căutarea surselor

Guvernul american a anunţat că va înceta să mai obţină în secret convorbirile telefonice şi mesajele electronice ale jurnaliştilor de investigaţie politică, mai ales în cazul unor scurgeri de informaţii în sfera politică, punând capăt unei practici adesea criticate sub motivul că aduce atingere libertăţii presei, transmite AFP.

Departamentul Justiţiei din SUA a dat asigurări că, „pentru a schimba practica sa de lungă durată, nu va mai căuta (…) să obţină sursele de informaţie ale jurnaliştilor. A-i cita pe jurnalişti pentru a compare în cadrul anchetelor privind scurgerile de informaţii politice nu este conform cu orientarea politică a preşedintelui”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„The New York Times” a dezvăluit că Departamentul Justiţiei, în timpul administraţiilor Donald Trump şi Joe Biden a dus o bătălie juridică de culise pentru a-şi procura email-urile a patru reporteri ai cotidianului american, cu scopul de a le identifica sursele de informaţie.

Printre alte mass media, CNN a semnalat că Administraţia Trump a căutat să obţină în secret înregistrările telefonice şi email-urile unuia dintre corespondenţii săi.

R.I.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*