◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

„ Micii reporteri ” la Botoşani

Numele meu este Matfeev Ioana și coordonez la Botoșani, de 7 ani, un proiect educativ adresat copiilor și adolescenților cu vârste între 8 și 18 ani, pasionați de domenii ca jurnalism și comunicare. Dincolo de abilitățile dobândite pentru o posibilă meserie în domeniul jurnalismului ori al comunicării, activitățile pe care le desfășurăm reprezintă posibilități de dezvoltare personală a participanților.

Realizăm în cadrul cercului de jurnalism “Micii reporteri” un ziar lunar, tipărit, în 8 pagini, color și alb-negru, cu articole scrise de membrii cercului, respectiv copii și adolescenți. Totodată, siteul telebuzz.ro s-a înființat în ideea dezvoltării unei mici televiziuni online unde participanții/membrii cercului realizează emisiuni pe domenii diferite. Membrii cercului de jurnalism sunt implicați în campanii de conștientizare privind protecția mediului înconjurător sau în activități de responsabilizare pe diferite domenii ori dezbateri cu personalități din țară și nu numai. Copiii se comportă ca niște adevărați reporteri în sensul că merg pe teren, obțin informații, scriu știri, le publică în ziar, participă la distribuția și promovarea ziarului prin activități pe care tot ei le propun și le desfășoară.

Este un proiect educativ care se desfășoară în Botoșani de 7 ani, început ca unul de voluntariat, ce s-a dezvoltat treptat cu ajutorul diverșilor parteneri. Membrii cercului de jurnalism au avut parte de-a lungul timpului de întâlniri spectaculoase cu personalități media din țară.

Două dintre proiectele mari pe care le derulăm anual sunt în parteneriat, cu finanțarea Consiliului județean Botoșani și a Primăriei Botoșani. Proiectul finanțat în parte de Consiliul Județean Botoșani are în vedere organizarea unei tabere de jurnalism în cadrul căreia participanții se întâlnesc cu personalități media care îi ajută să cunoască tainele profesiei, de la care învață cum trebuie să se comporte ca oameni de televiziune, reporteri, oameni de radio sau operatori de televiziune. Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri” organizată pentru a promova și calitatea de jurnalist a poetului Mihai Eminescu se desfășoară de trei ani la Botoșani.
Cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Botoșani, desfășurăm proiectul “Concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag”, prin intermediul căruia participanții fac echipe, fiecare echipă primind câte un subiect pentru realizarea unui reportaj. Merg apoi în echipe pe teren, participă la filmări, iau interviuri, participă la lucrările de montaj etc. La final, cele mai bune reportaje sunt premiate.

Aceasta ar fi în linii mari activitatea cercului de jurnalism “Micii reporteri” cu toate că desfășurându-se zilnic, proiectele, ideile, implicarea micilor reporteri, așa cum li se mai spune membrilor cercului de jurnalism, sunt bogate și greu de descris în doar două pagini.

Dorim din toamna acestui an să dezvoltăm proiectul prin realizarea unei școli de jurnalism și comunicare (un modul de cursuri de 6 luni), astfel încât absolvenții cei mai buni să fie selectați pentru a face parte din redacția ziarului și a televiziunii Buzz. Drept urmare, vă rugăm, în măsura disponibilității dvs, să fiți partener în acest proiect deosebit, sprijinindu-ne în intermedierea unor întâlniri cu personalități media și susținerea unor traininguri, promovarea și susținerea activiăților desfășurate la școala Buzz, precum și alte idei pe care le putem dezvolta ulterior răspunsului dvs.

Ioana Matfeev 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *