default-logo

Sportul  în contextul izolării obligatorii

Premiile Konex 2020 la categoria Sport se vor acorda în  2021

Fundația Konex din Argentina anunță că premiile Konex 2020 la categoria Sport vor fi acordate în prima jumătate a anului 2021, ca urmare a  izolării obligatorii cauzată de pandemia Covid-19 și, totodată,  de eventuala imposibilitate de a se organiza evenimente cu participarea publicului până la sfârșitul acestui an. Aceasta este  a5-a ediție a  Premiilor Konex  la categoria Sport.

Marele Juriu  este format din 20 de personalități marcante în domeniul sportului și care au primit deja premiul Konex la edițiile anterioare. Cei 20 de sportivi recunoscuți la nivel mondial, care  au acceptat să facă parte din Juriu,  s-au exclus de  pe lista posibililor câștigători ai Premiului Konex  2020,  un gest pentru  care Fundația Konex le rămâne recunoscătoare, se arată în comunicatul transmis de  această organizație.

Cu acest prilej vor fi premiați  sportivi  de la 20 de discipline  care s-au evidențiat în ultima decadă a sportului argentinian ( 2010-2019). Printre câștigătorii Premiilor Konex  de la edițiile precedente îi regăsism pe Juan Manuel Fangio (1980), Diego Armando Maradona (1990) , Gabriela Beatriz Sabatini (2000) și  Emanuel Ginobili(2010). Premiile Konex au fost instituite în 1980,  cu scopul de a semăna viitorul, așa cum  afimă președintele Fundației Konex  Câștigătorii  vor fi desemnați de  Marele Juriu al cărui președinte este   Emanuel Ginóbili.

Mesajul  Președintelui Fundației Konex Dr. Luis Ovsejevich

Să semănăm viitorul  Nașterea unei idei

  „Întotdeauna  am crezut că  fiecare dintre noi ar trebui să acționeze ținând cont de responsabilitatea  sa socială în comunitate și să depună tot efortul său de solidaritate, astfel încât membrii acestei comunități să  se poată realiza pe deplin.Acest gând a dat naștere ideii mele de a constitui o fundație al cărei scop era să promoveze, să stimuleze, să colaboreze, să participe și să intervină  sub orice formă  la toate tipurile de inițiative, proiecte și acțiuni cu caracter cultural, educativ, intelectual, artistic, social, filantropic, științific. sau sportiv .De fapt, când ideea Fundației a prins viață în 1980,  era după ceva timp , pentru că din 1977  eu eram deja implicat în promovarea dezinteresată a  multor activități.În 1980, am decis instituirea Premiilor Konex , cu scopul de a le acorda anual  personalităților din toate domeniile care depun eforturi la nivel național.  Scopul este  acela de a semăna viitorul, răsplătind prezentul, întrucât  acesta este permanent și demn, astfel încât exemplul celor mai buni să fie un factor de emulație  pentru tineretul nostru.

 

Sursa: Fundația Konex 

Elena Chiriță – UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*