default-logo

Jurnaliștii și protecția în fața hărțuirii online

Hărțuirea online pune în pericol atât jurnaliștii individuali, cât și jurnalismul independent. Dar există instrumente care ajută la semnalarea și raportarea amenințărilor, limitând în același timp expunerea la conținutul dăunător
Dezvoltat în parteneriat cu Google Jigsaw, un instrument de la Fundația Thomson Reuters poate fi folosit împreună cu Twitter, sincronizându-se cu contul și semnalând conținutul dăunător. Permite utilizatorilor să revizuiască comentariile, să dezactiveze sau să blocheze conturile pe baza „scorului de toxicitate” al TRFilter. În timp ce instrumentul limitează expunerea utilizatorilor la conținutul considerat toxic, permite, de asemenea, crearea de rapoarte în cazul în care trebuie să fie documentat abuzul. În prezent, TRFilter este disponibil numai pentru utilizare pe Twitter și în engleză, dar poate recunoaște conținut text dăunător în mai multe limbi și este complet gratuit.
Block Party oferă opțiunea de a configura diferite tipuri de filtre pentru a limita cine poate răspunde la tweeturi, iar orice conținut filtrat este accesibil într-un dosar separat în cazul în care trebuie vizualizat. Filtrele pot fi folosite, de pildă, pentru postări specifice, de exemplu dacă o poveste devine virală și atrage trolii. O altă caracteristică a Block Party este Helper View, care permite acces la aplicație unui prieten sau coleg (dar nu la contul complet de Twitter) pentru a revizui conținutul fără comentariile pline de ură. Și acest instrument funcționează numai pentru Twitter. Are o opțiune gratuită, dar pentru funcții avansate, inclusiv vizualizarea completă a ajutorului, liste de blocare și filtre mai stricte, se plătește pentru un cont premium.
Un alt instrument interactiv este cel de la Crash Override, care ghidează prin pașii de urmat pentru protejarea propriei securități online, de la setarea parolelor puternice până la eliminarea informațiilor private. Marele avantaj al acestui instrument este că este simplu de urmat, utilizatorul să ia măsuri imediate, iar acest lucru este deosebit de util pentru jurnaliștii începători sau pentru cei care nu s-au gândit prea mut până acum la securitatea lor, punctează journalism.co.uk. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*