default-logo

Botoșani în sărbătoare PREMIILE EMINESCU „TEIUL DE AUR” ȘI „TEIUL DE ARGINT” – EDIȚIA A XX-A

O inițiativă pornită de inimoasa Elena Condrei și Editura sa „Geea Botoşani” a ajuns în acest an la a XX-a ediție. Denumită inspirat „Instituția Premiilor Eminescu pentru Literatură, Arte Vizuale,  Colecții & Colecționari –  «TEIUL DE AUR» ȘI «TEIUL DE ARGINT»”, festivitatea și-a propus, an de an, să marcheze devotamentul față de actul de cultură prin premii și medalii. 

Împărțită pe secțiuni, decernarea premiilor are, pentru anul acesta, un juriu prestigios din care fac parte Dragoș Pătrașcu, Augustin Eden, Constantin Tofan, Vasilian Doboș, Mihai Cornaci și Elena Condrei.

În calitate de curator al evenimentului, Elena Condrei promovează, an de an, imaginea și creația eminesciană, prin Editura „Geea Botoșani” pe care o și conduce. Marcând cifra rotundă a edițiilor organizate, editura onorează evenimentul prin apariția omagială a antologiei aniversare a Laureaților Premiilor „Teiul de Aur” și „Teiul de Argint”, o lucrare prezentată publicului de Aurelian Antal.

Manifestarea se va bucura de prezența președintelui UZPR Doru Dinu Glăvan și a celor doi vicepreședinți, Sorin Stanciu și Miron Manega.

Se cuvin mulțumiri doamnei Ersilia Iacob, directorul Bibliotecii Județeane „Mihai Eminescu” Botoșani pentru parteneriatul prestigios de la cea de-a 20-a ediție a Premiilor, de asemenea și gazdă a evenimentului de sâmbătă, 11 septembrie, cu începere de la ora.10.00.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.