default-logo

Congresul International Press Institute – „Jurnalismul în prima linie a democrației”

Congresul International Press Institute (IPI), o rețea globală de directori media, editori și jurnaliști de top, va avea loc în perioada 8-10 septembrie, la Universitatea Columbia din New York, și are tema „Jurnalismul în prima linie a democrației”.
Evenimentul va reuni cel puțin 420 de jurnaliști și profesioniști din media, inclusiv laureatul Premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov, fostul redactor executiv al New York Times Dean Baquet, Jelani Cobb, Kavita Devi, Preethi Nallu și Maria Ressa, de asemenea laureată a Premiului Nobel pentru Pace, printre alții. „Peste 300 de persoane sunt înregistrate pentru a participa personal la Congresul Mondial IPI, iar alte 120 s-au înscris pentru a participa online, de pe fiecare continent (cu excepția Antarcticii!)”, anunță organizatorii.
Potrivit premiumtimesng.com, Congresul va acoperi probleme legate de libertatea presei, precum și de inovarea media, colaborarea, diversitatea și tehnologia, cu zeci de vorbitori gata să împărtășească cunoștințe și sfaturi practice. Evenimentul special de închidere va fi găzduit de New York Times.
Potrivit președintelui Comitetului Nord-American (NAC) al IPI, John Daniszewski, Congresul Mondial de la New York a fost „conceput ca o întoarcere acasă pentru IPI, care a fost lansat la New York în 1950, când 35 de editori internaționali s-au reunit pentru a crea prima Alianță globală pentru libertatea presei”. „În acest moment, găsim lumea și comunitățile noastre împărțite din nou între democrație și autoritarism. Doar jurnalismul liber și independent poate face față provocării momentului. La Congresul Mondial IPI din 2022, suntem mai mult decât o conferință – suntem o mișcare pentru jurnalism”, punctează organizatorii congresului. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*