default-logo

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor cere anchetarea riguroasă a asasinării jurnalistului Jeff German, în Las Vegas

Oamenii legii din Las Vegas ar trebui să efectueze o investigație rapidă și amănunțită cu privire la uciderea jurnalistului Jeff German, să stabilească dacă acesta a fost vizat pentru munca sa și să-i tragă pe cei responsabili la răspundere, atrage atenția Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor (CPJ).
German, reporter pentru ziarul Las Vegas Review-Journal, a fost găsit mort în fața casei sale din Las Vegas, cu multiple răni cauzate de înjunghiere, potrivit știrilor și unui raport al publicației.
German, care a abordat crima organizată, corupția politică și alte subiecte sensibile, a avut o altercație cu o persoană neidentificată, despre care poliția a spus că a dus la atac.
Poliția a făcut publice ulterior imagini de pe camerele de supraveghere ale suspectului atacator și a cerut ajutorul publicului pentru a găsi mai multe imagini, potrivit Review-Journal. „Suntem profund întristați să aflăm despre uciderea jurnalistului Jeff German, de la Las Vegas Review-Journal, și să exprimăm condoleanțe familiei și colegilor jurnalistului. Poliția trebuie să efectueze o investigație rapidă și transparentă asupra acestui asasinat și să stabilească clar motivul. Oricine a ucis germanul ar trebui să fie tras la răspundere.”, a declarat Carlos Martinez de la Serna, directorul de program al CPJ.
Editorul executiv al Review-Journal, Glenn Cook, a spus că German nu a spus conducerii ziarului despre nicio îngrijorare pentru siguranța sa: „Familia Review-Journal este devastată să-l piardă pe Jeff. Este greu de imaginat cum ar fi Las Vegas astăzi fără mulți ani în care el a făcut lumină în locurile întunecate”.
German s-a alăturat Review-Journal în 2010, după mai bine de două decenii la Las Vegas Sun, iar recent a abordat subiecte ca eșecurile în inspecțiile dinainte de un incendiu mortal la un hotel, presupusă administrare defectuoasă din partea guvernului, oficiali și grupuri extremiste locale.
Într-o declarație pentru CPJ, purtătorul de cuvânt al poliției din Las Vegas, căpitanul Dori Koren, a declarat că departamentul ia cazul „foarte în serios și anchetatorii noștri au lucrat non-stop pentru a identifica și reține suspectul”. (redacția UZPR)
Foto: Facebook

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*