default-logo

Președintele Asociației Jurnaliștilor din Hong Kong, arestat în timp ce relata din teren

Ronson Chan, președintele Asociației Jurnaliștilor din Hong Kong (HKJA), a fost arestat pentru că ar fi obstrucționat un ofițer de poliție, a declarat pentru AFP o sursă din poliție. Channel C, postul de știri online pentru care lucrează Chan, a declarat că reporterul veteran a fost luat de ofițeri de poliție care au cerut să-i verifice identitatea în timp ce relata despre o întâlnire a proprietarilor de locuințe publice. Chan urma să părăsească Hong Kong la sfârșitul lunii septembrie pentru programul de burse de șase luni al Institutului Reuters, de la Universitatea Oxford. Autoritățile au folosit o lege privind securitatea națională pentru a reprima disidența din Hong Kong după protestele pentru democrație. Presa locală considerată critică la adresa guvernului s-a confruntat cu o creștere a investigațiilor poliției, iar orașul a coborât în clasamentul global al libertății presei, potrivit rfi.fr.
Tabloidul local Apple Daily și platforma de știri online StandNews – pentru care Chan obișnuia să lucreze – au fost forțate să se închidă anul trecut, după ce directorii au fost acuzați de încălcări ale securității naționale, sute de jurnaliști rămânând fără locurile de muncă.
Potrivit organizației Reporteri fără frontiere, Hong Kong a coborât 68 de locuri pe în Indexul anual al libertății presei, după ce în 2002 ocupa locul 18 la nivel mondial. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*