◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Prințesa Diana, adevărul despre ultimii ani din viața sa

Odată cu căsătoria ei din 1981, prințesa Diana a fost văzută ca eroina unui basm, în viața reală. Ea a devenit cel mai popular membru al familiei regale; o prințesă frumoasă, plină de compasiune, care a avut grijă cu adevărat de oameni. Cu toate acestea, deși i-au iubit pe cei doi fii ai lor, relația ei cu prințul Charles a fost o catastrofă.

Pentru a înțelege drama prin care a trecut prințesa Diana, vă prezentăm un tablou de ansamblu ai ultimilor ani înainte de moartea sa prematură, la 36 de ani, pe 31 august 1997.

Căsătoria prințesei Diana s-a dizolvat


Pe 9 decembrie 1992, prim-ministrul John Major a anunțat în Camera Comunelor că Charles și Diana s-au separat. Nu a fost o mare surpriză: înstrăinarea dintre cei doi a fost evidentă, iar cartea lui Andrew Morton, intitulată Diana: Povestea ei adevărată, a detaliat nefericirea cu exactitate nefericirea prin care a trecut. (Diana a negat implicarea cu cartea, dar în realitatea ea i-a oferit detalii scriitorului).

Cu toate acestea, despărțirea a plasat-o pe Diana într-o poziție penibilă, întrucât Charles trebuia plasat într-o lumină favorabilă, pentru că este moștenitorul tronului. Deși a rămas extrem de populară și a fost mama unui viitor rege, ea nu mai era considerată un adevărat membru al familiei regale.

În căutare de normalității


În 1993, Diana a organizat cu succes Ziua Comemorării în Irlanda de Nord. Ea a rămas un obiect de fascinație tabloidă – în noiembrie, fotografiile făcute cu ocazia evenimentului au apărut în ziarul Daily Mirror . Pe 3 decembrie, ea a anunțat că se îndepărtează temporar de viața publică și de „copleșitoarea” atenție a presei.

Curând după aceea, dorind mai multă intimitate și normalitate în viața ei, Diana a renunțat și la protecția poliției. Din 1994  nu a mai avut gardă de corp. Paparazzi, care au speculat faptul că Diana era nepăzită, au început să facă din ce în ce mai multe fotografii – o practică care a continuat chiar până în noaptea morții ei. Normalitatea era imposibilă în cazul prințesei Diana, dar lucrurile au luat o întorsătură stranie.

Diana era văzută ca instabilă emoțional


Astăzi reputația Dianei strălucește, dar au apărut deseori povești critice la adresa ei. În 1994, presa a declarat că a făcut apeluri telefonice la casa unui bărbat căsătorit. Iar publicarea cărții, Prințesa îndrăgostită, a dezvăluit detalii picante despre relația Dianei cu ofițerul de armată James Hewitt.

Oamenii din tabăra soțului ei au fost hotărâți să consolideze reputația lui Charles, făcându-l să facă obiectul unei biografii și a unui documentar pozitiv care să sărbătorească a 25-a aniversare a lui Prince of Wales în 1994 (deși adulterul nu l-a ajutat pe prinț ). Pentru unii, Diana și Charles era un joc cu sumă zero: Diana trebuia văzută ca instabilă emoțional pentru a explica acțiunile lui Charles. Toate acestea au determinat-o pe Diana să dezvăluie întreg adevărul.

Continuarea pe efemeride.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *