default-logo

Proiectul ”70 pentru Centenar” (6 noiembrie 2018, Tel Aviv)

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv este partener al proiectului ”70 pentru Centenar”, organizat de Asociația Thea O. Haimovitz. În acest context, marți, 6 noiembrie 2018, la ora 18.00, va fi organizat, la sediul ICR Tel Aviv, un eveniment de evocare a 70 de figuri proeminente – individuale și colective – ale minorității evreiești din România, care s-au evidențiat prin caracterul lor excepțional și care au contribuit în mod semnificativ la construirea României moderne.

Programul evenimentului:
• Proiecția filmului ”Scriitori evrei în Primul Război Mondial” (producător Mihai Vișinescu), însoțită de prezentare de fotografii cu figuri emblematice ale evreilor care și-au adus contribuția la devenirea și progresul României moderne.
• Dezbatere tematică: evocarea câtorva dintre cele 70 de personalități vizate de proiect. Participă Felicia Waldman și Gustav Meiseles.
Moderator: Thea Haimovitz

Proiect aniversar, având ca obiectiv evocarea vieții, gândirii și a istoriei de excepție a 70 dintre evreii de origine română, ”70 pentru Centenar” este menit să sublinieze contribuția acestora la construirea României Mari în perioada acestui prim secol de existență. Totodată, proiectul marchează aniversarea a 70 de ani de relații bilaterale România-Israel și 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*