default-logo

Film documentar dedicat Civilizației Gumelnița, realizat de Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București lansează filmul documentar „Aventuri în epoca de piatră”. Noua producție oferă în premieră informații inedite despre o civilizație veche și misterioasă, mai veche cu aproape 1.000 de ani decât dinastiile predinastice egiptene: Civilizația Gumelnița.

Sursa de inspirație a documentarului este expoziția tematică „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6.500 de ani”, fiind prezentată, de asemenea, activitatea  de cercetare arheologică din cadrul Muzeului Municipiului București.

Noul film documentar – care poate fi vizualizat accesând site-ul MMB (muzeulbucurestiului.ro) – dezvăluie detalii despre obiectele expuse în prezent la Palatul Suțu, despre cum trăiau comunitățile gumelnițene acum 6.500 de ani, cum sunt valorificate rezultatele activităților de arheologie experimentală, dar mai ales cele desfășurate în cadrul arheologiei clasice, pe teren. Sunt împărtășite informații aflate pe parcursul cercetărilor sistematice realizate alături de alți parteneri instituționali în stațiunea eponimă, în decursul ultimilor trei ani, precum și detalii de context referitoare la neoliticul din România.

Dr. Dan Pîrvulescu – director adjunct al MMB – și dr. Theodor Ignat – șef Birou Arheologie preventivă și sistematică – sunt ghizi speciali în noul film documentar dedicat Civilizației Gumelnița, una dintre cele mai importante culturi neolitice din România. Publicul este apoi invitat să parcurgă expoziția monografică deschisă la Palatul Suțu (B-dul Ion C. Brătianu, nr 2), pentru a fundamenta toate datele și noțiunile oferite de filmul documentar.

„Aventuri în epoca de piatră” se adaugă altor 26 de  pelicule oferite comunității de Muzeul Municipiului București, care transpun conținut relevant despre proiecte expoziționale de referință, despre istoria și patrimoniul Capitalei. Informații noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de experții muzeului, în interviurile pe care le-au acordat.

Toate cele 27 de filme documentare pot fi vizualizate accesând linkul http://muzeulbucurestiului.ro/filme-documentare.html

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*