default-logo

Operatorii de telefonie din Franța, obligați prin lege să-și facă publice emisiile de carbon

Senatul francez a adoptat o lege care urmărește reducerea amprentei de mediu a tehnologiei digitale, care include o obligație pentru operatorii francezi de telecomunicații de a dezvălui publicului ceea ce fac în acest scop, scrie Euractiv. Operatorii francezi de telecomunicații vor trebui, astfel, să publice „indicatori cheie privind politicile de reducere a amprentei de mediu”.

Acestea includ reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și amprenta de carbon a terminalelor sau echipamentelor mobile – cum ar fi cutiile de conectare și receptoarele tv – precum și soluțiile oferite pentru reciclarea și reutilizarea acestora. Potrivit cifrelor Senatului, producția de terminale este responsabilă pentru 70% din impactul total.

Senatorii au aprobat proiectul de lege după ce fusese deja modificat de Adunarea Națională, fără a-l mai modifica, astfel încât să poată fi implementat rapid. În Franța, sectorul digital a reprezentat 2% din gazele cu efect de seră în 2019, iar această cifră ar putea crește la 6,7% până în 2040, arată un raport al Senatului.

Noua lege se concentrează pe mai multe domenii cheie, inclusiv creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul tehnologiei digitale asupra mediului și încurajarea „sobrietății digitale”.

(R.I.)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*