default-logo

Șeful închisorilor din Filipine, acuzat că a ordonat uciderea unui jurnalist incomod

Poliţia filipineză l-a acuzat pe directorul închisorilor din această ţară că a ordonat uciderea unui cunoscut jurnalist de radio, a cărui moarte a suscitat îngrijorarea comunităţii internaţionale, relatează AGERPRES.
Percival Mabasa, 63 de ani, a fost ucis în Manila, în timp ce se ducea la studioul său. Poliţia a înaintat plângere pentru omucidere împotriva directorului general al administraţiei penitenciarelor, Gerlad Bantag, în prezent suspendat din funcţie, şi împotriva adjunctului său pe probleme de securitate, Ricardo Zulueta.
Presupusul ucigaş, Joe Escorial, s-a predat autorităţilor luna trecută, temându-se pentru securitatea sa după ce poliţia a difuzat imagini cu chipul său de pe camere de supraveghere, au anunţat responsabili filipinezi.
Bantag ar fi ordonat asasinarea lui Mabasa în urma „expunerii continue de către acesta în emisiunea lui a unor problem ce-l puneau într-o lumină nefavorabilă pe primul”, a declarat Eugene Javier, de la Biroul naţional pentru anchete legate de jurnalişti.„Bantag va fi probabil cel mai înalt funcţionar din această ţară inculpat vreodată într-un caz de o asemenea gravitate”, a subliniat secretarul pentru justiţie din Filipine, Crispin Remulla.
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*