◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Postul rus independent TV Rain a pierdut licența din Letonia, din motive de securitate națională

Letonia a anulat licența postului de televiziune independent rus TV Rain, după ce compania a fost catalogată drept o amenințare la adresa securității naționale, a anunțat autoritatea de reglementare a audiovizualului.

TV Rain a trecut la difuzarea din Letonia și din alte țări în iulie, după ce a fost forțat să-și închidă studioul din Moscova, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Dar postul a atras controverse și a fost amendat cu 10.000 de euro de autoritatea de reglementare, pentru afișarea unei hărți a Rusiei care includea Crimeea ocupată și pentru că a numit trupele ruse din Ucraina „armata noastră”.
Președintele autorității de reglementare, Ivars Abolins, a declarat reporterilor că Serviciul de Contrainformații și Securitate internă din Letonia a informat biroul său că postul reprezintă o amenințare la adresa securității statului membru al Uniunii Europene. „Toată lumea trebuie să respecte legile letone”, a spus el, adăugând că emisiunile vor înceta joi.

Interdicția TV Rain în Letonia vine la nouă luni după ce Rusia a anunțat că blochează emisia postului, acuzându-l că a răspândit „informații în mod deliberat false despre acțiunile personalului militar rus” în Ucraina.

TV Rain și-a cerut scuze telespectatorilor și a concediat un prezentator, după ce Serviciul de Securitate de Stat din Letonia a lansat o investigație cu privire la comentariile pe care le-a făcut în emisiune. Potrivit EURACTIV, Serviciul a anunțat că i-a avertizat în mod repetat pe factorii de decizie politică cu privire la provocările „emanate din așa-numita mass-media independentă a Rusiei, care își relocalizează activitatea în Letonia”, spunând că acestea prezintă riscuri pentru informații și siguranța națională. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *