default-logo

Militari în locul personalului medical infectat cu COVID, în Londra

Aproximativ 200 de militari urmează să fie desfăşuraţi în spitalele din Londra, în sprijinul Serviciului Naţional britanic al Sănătăţii (NHS), care se confruntă cu un absenteism tot mai mare şi cu o creştere a spitalizărilor din cauza Covid-19, a anunţat Ministerul britanic al Apărării.

Este vorba despre desfăşurarea a 40 de medici militari şi a 160 de membri ai personalului auxiliar, care urmează să acopere în următoarele trei săptămâni lipsa personalului medical infectat cu noul coronavirus în capitala britanică, epicentrul noului val de contaminări cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a salutat contribuţia militarilor la „efortul naţional” şi a subliniat că militarii au condus deja ambulanţe, au administrat vaccinuri anticovid şi au susţinut pacienţi la spital, de la începutul pandemiei.

Aproximativ 1.800 de militari sunt desfăşuraţi în prezent în Regatul Unit, în susţinerea efortului vaccinării anticovid şi a serviciilor de ambunaţă.

Regatul Unit este una dintre cele mai afectate ţări din Europa. Sistemul spitalicesc se confruntă cu lipsa a mii de membri ai personalului, un nivel „nemaivăzut niciodată” anterior, a declarat la Sky News preşedntele British Medical Association, Chaand Nagpaul.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.