◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Fermierii britanici, susținuți de guvern pentru producții ecologice

Fermierii din Anglia vor fi plătiți cu mai mulți bani publici pentru protejarea mediului și pentru producerea alimentelor în mod mai durabil, a anunțat guvernul britanic.

Potrivit BBC, se speră că creșterea plăților va încuraja mai mulți fermieri să se înscrie la noi scheme de gestionare a terenurilor în conformitate cu noile norme de mediu,

concepute pentru a înlocui politica agricolă comună a UE.

Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) a declarat că noul sistem va pune „bani în buzunarele fermierilor”, în timp ce va îmbunătăți natura și va stimula inovația în agricultură.

Sindicatul fermierilor NFU a salutat anunțul, dar a avertizat că ar putea fi „prea puțin și prea târziu” în climatul economic actual.

Anunțul vine pe fondul creșterii costurilor de producție a alimentelor, fermierii fiind afectați în mod deosebit de creșterea costului hranei pentru animale, al îngrășămintelor și al combustibilului.

Alocările majorate vor proveni din banii existenți, realocați din subvențiile anterioare pentru plăți directe acordate fermierilor în cadrul schemei UE.

În prezent, 30.000 de fermieri care s-au înscris la o schemă de administrare a zonei rurale vor înregistra o creștere medie de 10% a subvențiilor pe care le primesc pentru lucrările în curs, cum ar fi gestionarea habitatului. Schemele ecologice mai mari, unice, cum ar fi crearea de gard viu, vor înregistra o creștere medie a plăților de 48%.

Până la o sumă suplimentară de 1.000 de lire sterline pe an va fi disponibilă în cadrul stimulentului pentru agricultură durabilă.

Creșterea ratei a fost anunțată de ministrul Agriculturii, Mark Spencer, la Conferința Agricolă de la Oxford. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *