default-logo

Palatul Culturii Bistriţa organizează primul Festival Internaţional online de poezie la Bistriţa

Pentru prima dată, în municipiul Bistriţa, întâlnirile poeţilor vor avea loc în mediul online, cu posibilitatea de a putea fi urmărite de toţi iubitorii de poezie, pe internet.
Prin aplicaţia zoom vor ajunge în casele noastre poeţi de pe tot mapamondul cu care Palatul Culturii Bistriţa a avut de-a lungul timpului colaborări, fie prin prezenţa lor în municipiul Bistriţa, fie prin participarea scriitorilor de la „Conexiuni” la manifestări internaţionale.
„Poezia reprezintă capacitatea unică de a surprinde spiritul creativ al minții umane. De-a lungul timpului poezia a vorbit pretutindeni în lume despre umanitate și despre valorile spirituale. Într-o perioadă critică pentru întreaga omenire, Festivalul nostru își propune să mențină treaz spiritul creativ și reafirmarea umanității și a optimismului. Apelând la tehnologia modernă Festivalul sprijină diversitatea lingvistică prin exprimarea poetică”, ne-a declarat prof. dr. Dorel Cosma, manager Palatul Culturii Bistriţa.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional Poezia Lumii Online va avea loc în luna 10 iunie, ora 18, fiecare poet citind două poeme în limba ţării pe care o reprezintă care vor fi traduse şi în engleză.
„Palatul Culturii Bistrița invită în acest sens toți poeții lumii să participe la acest eveniment literar dedicat vieții, optimismului și speranței de revenire la normalitate. Sunt invitați în primul rând poeții din marea familie a „Conexiunilor” care au participat la întâlnirile internaționale de la Palatul Culturii Bistrița, dar și alți poeți care doresc să-și exprime gândurile poetice cu această ocazie”, conchide scriitorul Dorel Cosma.

Menuţ Maximinian / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.