default-logo

EcoFest 2021 – Ziua a doua. Peste 30 de proiecte ecologiste prezentate de copii

Ziua a doua a Festivalului Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România – „Pentru Sănătatea Pământului”, organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană s-a desfășurat sub amenințarea unor ruperi de nori prelungite, care au inundat realmente orașul Craiova. Festivalul a mers însă înainte, netulburat, cu precizarea că proiecția filmului american „The Lion King” / Regele Leu din cadrul secțiunii „Panorama” a fost mutată din parcul Nicolae Romanescu, în sala de spectacole a Filarmonicii Oltenia.

La secțiunea „Concurs” a Ecofest 2021, desfășurată la Colegiul Național „Elena Cuza” au fost prezentate următoarele filme: KAMCHATKA BEARS / Urșii din Kamciatka (Rusia, 2018), ZHALANASH – EMPTY SHORE / Zhalanash – Maluri pustii (Polonia, 2017) și ODE TO DESOLATION / Poem din singurătate (SUA, 2019). Tot la Colegiul Național „Elena Cuza, au avut loc dezbaterile cu Juriul elevilor și publicul spectactor referitoare la tematica filmelor, la ideile generate și la mesajul educațional.

La secțiunea Zona Liberă de Indiferență (ZLI), desfășurată la Filarmonica Oltenia, au fost susținute workshop-uri de actorie, improvizație scenică, machiaj de cinema și nutriție sănătoasă și au fost prezentate peste 30 de proiecte ecologiste ale elevilor din tot județul Dolj. Entuziasmul cu care copiii au participat la această nouă secțiune a festivalului denotă uriașa nevoie de comunicare a noilor generații, dar mai ales nevoia de implicare în problemele grave ale umanității. Toate proiectele ecologiste au fost „prefațate” de momente artistice.

Astăzi, la ora 20,00, în parcul Nicolae Romanescu, va avea loc, în cadrul secțiunii „Panorama”, proiecția filmului  „Jurrasic World – Fallen Kingdom”/ Jurrasic World – Un regat în ruină – SUA – 2018 – 128 min. 

Miron Manega

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*