◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Editor șef Red Rock News: „Acest ziar nu este al meu, ci al tău, cititorule”

Când au loc evenimente mondiale majore, fie că este vorba de invaziile și retragerile din Irak și Afganistan, atacuri teroriste, împușcături, scandaluri politice, focare de boli, panică morală și corupție, americanii apelează la jurnaliști pentru a le oferi știrile, pentru a relata obiectiv atât faptele, cât și răspunsurile și soluțiile propuse de politicieni, activiști și publicul larg, scrie Christopher Fox Graham, editor șef Red Rock News, într-un editorial. „Scopul de a fi obiectiv în raportarea știrilor este un principiu fundamental al profesiei noastre. Cititorii și telespectatorii ar trebui să aibă încredere în noi, jurnaliștii, deoarece relatăm știrile fără pasiune și cu acuratețe și ne propunem să oferim mai multor părți o voce atunci când este necesar, astfel încât cititorii să poată lua singuri decizii cu privire la ceea ce înseamnă știrile pentru ei și comunitățile lor.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să acordăm egală pondere și spațiu egal celor două părți atunci când una este susținută în mod covârșitor de o mare majoritate a populației, dar trebuie să recunoaștem că există o viziune minoritară și că publicul are dreptul să audă de la reprezentanții acesteia puncte de vedere. Acest ziar nu este al meu; este al tău, dragă cititorule. Eu doar conduc volanul și dacă nu ești de acord cu direcția mea, poți să-mi atragi atenția – și mulți dintre voi o faceți. Ceea ce diferențiază un jurnalist de un expert, un blogger sau un comentator este că facem tot posibilul să prezentăm două, trei sau patru părți ale unei probleme cu cât mai puțină opinie posibil în proza noastră, astfel încât cititorii să poată lua decizii informate despre cum se simt și ce gândesc vizavi de acea temă. Obiectivitatea este standardul și scopul pentru jurnaliști. Nu este ușor, dar de aceea ne putem numi jurnaliști”, punctează Graham, potrivit redrocknews.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *