◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Festivalul PRIMUL PAS – Festival de Teatru al Actorilor Amatori și-a desemnat câștigătorii

S-a încheiat Ediția I a festivalului Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori, organizat de Școala Teatrul de Artă București, cu sprijinul Trupei de Artă. Duminică, 7 iulie 2019, în cadrul Galei de decernare a premiilor, au fost desemnați câștigătorii acestei prime ediții:

Premiul pentru cel mai bun spectacol: ”Drum în jos cu înger” de Oleg Bogaev, Şcoala de actorie Victory of Art;
Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal feminin: Daria Oprea, pentru rolul din spectacolul ”Drum în jos cu înger”, Şcoala de actorie Victory of Art;
Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal masculin: Gabriel Cojocaru pentru rolul din spectacolul ”Family Car”, Şcoala de actorie InLight;
Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar feminin: Laura Antonovici, pentru rolul din spectacolul ”O noapte furtunoasă”, Școala de teatru Doroftei Art;
Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin: Petru Georoiu, pentru rolul din spectacolul Drum în jos cu înger, Şcoala de actorie Victory Of Art.

Primul Pas – Festivat de Teatru al Actorilor Amatori, s-a desfășurat în Capitală, în perioada 1 – 7 iulie 2019 și a fost găzduit de Teatrul de Artă București.

În competiție au fost selectate 7 spectacole, de la 6 școli de teatru din capitală, iar în festival au fost prezentate și două spectacole invitate, producții ale Trupei de Artă – Școala Teatrul de Artă București.

Juriul de premiere a fost format din 5 profesioniști: Octavian Strunilă (regizor), George Constantinescu (actor, instructor în cadrul Școlii Teatrul de Artă), Domnica Cîrciumaru (Directoare de casting), Doina Teodoru (actriță), Elena Șeulean (actriță).

Au fost șapte zile pline de emoțiile Primului Pas, atât pentru concurenți, cât și pentru organizatorii aflați la primul eveniment de o asemenea anvergură. Nici juriul nu a avut o misiune foarte ușoară, spectacolele din festival fiind foarte bune, iar departajarea pentru premiere, foarte dificilă.

”Trebuie să-i încurajăm. Și să învățăm și noi de la ei.” – George Constantinescu.
”Mulți dintre ei se ridică la nivelul celor care termină o facultate de profil.” – Domnica Cîrciumaru.
”Am văzut în acest festival niște actori care m-au inspirat și mi-au dat poftă să joc.” – Doina Teodoru.
„Mi se pare foarte important că ne-au transmis ceva. Emoție, stare. Ne-au făcut pe noi, ca spectactori, să ne modificăm într-un fel sau altul.” – Elena Șeulean.
”A fost foarte greu să nominalizăm și a fost foarte greu pentru noi să departajăm și să alegem.” – Octavian Strunilă.

De ce un festival pentru trupele școlilor de teatru?
”Cred că o competiție creează valori” – Alexandru Stoica, membru al Trupei de Artă și unul dintre inițiatorii festivalului

Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori a fost creat în scopul încurajării, susținerii și promovării școlilor de teatru pentru amatori, din București, iar organizarea lui a venit în contextul amplorii pe care a cunoscut-o, în ultimii ani, dezvoltarea personală prin teatru.

Ediția a II-a a festivalului va avea loc în vara anului 2020 și se va deschide cu spectacolul ”Drum în jos cu înger”, câștigătorul ediției din acest an.

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *