◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

George Pușcaș s-a transferat în Anglia și va juca la Reading

George Pușcaș a semnat un contract pe 5 ani cu Reading, echipă care evoluează în Championship. Clubul englez plătit suma de 7,5 milioane de lire sterline lui Inter Milano, pentru transferul definitiv.

Informația a fost confirmată de site-ul oficial al formaţiei engleze, dar și de presa britanică. Internaționalul român și-a dorit să evolueze în Anglia, dupăce Antonio Conte, antrenorul nerazzurrilor, nu a vrut să-l păstreze în lot pentru noul sezon din Serie A.

Managerul lui Reading, Jose Gomes, este încântat de jucătorul de 23 de ani:” George este tânăr, cu foame de rezultate, un atacant talentat cu un instinct natural de marcator. Fără goluri nu poți câștiga meciuri și noi avem acum mai multe soluții din care să alegem. Aștept cu nerăbdare să-l prezint echipei”, potrivit Get Reading.

La rândul său, George Pușcaș a făcut primele declarații după oficializarea transferului său:” Sunt foarte bucuros să vin aici și să-mi demonstrez calităţile în Anglia. Este un vis pentru mine să joc aici. Îmi place fotbalul din Insulă, iar când eram copil mă uitam la meciurile din Anglia”.

Românul a jucat doar 7 partide oficiale în tricoul lui Inter, din care 4 în Serie A. În ultimul sezon, el a fost împrumutat la Palermo, în liga a doua italiană, unde a impresionat, marcând 9 goluri în 33 de meciuri.

Învăra, el a strălucit la Campionatul European U21 în tricoul naționalei României, unde a punctat de 4 ori. El este cotat la 3 milioane de euro de site-ul de specialitate transfer markt.

Atacantul, care a debutat la reprezentativa de seniori a ţării noastre pe 31 mai 2018, a evoluat pentru tricolori în 8 partide, înscriind 4 goluri. Pușcaș va fi al doilea jucător român din istorie, care va juca la Reading, după Adrian Popă, care a semnat pentru clubul din Champion ship în ianuarie 2017 (a bifat 17 meciuri și a înscris 1 gol, în toate competițiile pe Madejski Stadium).

George Pușcaș a plecat de la Liberty Oradea la Inter Milano în 2013, iar de atunci a îmbrăcat tricoul lui Bari, Benevento, Novară și Palermo. Reading, noua sa echipă, a terminat ultimul sezon pe locul 20 (din 24 de echipe), în Championship. În prima etapă din anul competiţional 2019/2020, pe 3 august, Reading a pierdut acasă cu 1-3 în fața lui Sheffield.

Dintre fotbaliștii români, care au jucat în Anglia de-a lungul vremii, amintim pe: Ionel Ganea la Wolverhampton, Florin Răducioiu la West Ham și Viorel Moldovan la Coventry.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *