default-logo

Congresmenii americani fac lobby pentru prezența lui Djokovic la US Open

Republicanii din Congresul SUA se alătură petiționarilor pentru a-l îndemna pe președintele Biden să permită superstarului tenisului Novak Djokovic, corona-sceptic, să intre în SUA și să joace la US Open. Peste 46.000 de persoane au semnat o petiție online prin care solicită Asociației de Tenis, USTA, să colaboreze cu guvernul SUA pentru a permite starului sârb, nr. 6 ATP, să participe la turneu. De asemenea, unii membri ai Congresului SUA îndeamnă, de asemenea, autoritățile să facă o excepție la regulile de intrare în țară pentru cei nevaccinați, notează BalkanInsight.
Congresmanul republican Louie Gohmert a postat pe Twitter o scrisoare pe care el și șapte alți colegi i-au trimis-o președintelui. Pe lângă Gohmert, au semnat scrisoarea republicanii Ralph Norman, Mary Miller, Thomas Massie, Randy Weber, Brian Mast, Billy Long și Andy Biggs.
Congresmanul republican Claudia Tenney a trimis la rândul său o scrisoare secretarului de stat american Anthony Blinken, în care îl îndemna „să permită, printre altele, superstarului tenisului Novak Djokovic să intre în Statele Unite pentru a concura la US Open”: „Chiar dacă mai mulți americani care nu sunt vaccinați vor lua parte la turneu în acest an, jucători proeminenți din întreaga lume, inclusiv Novak Djokovic, nu vor putea participa din cauza mandatului de vaccinare COVID-19 instituit de președintele Joseph R. Biden. Vă îndemn cu tărie să emiteți scutiri de interes național pentru membrii nevaccinați ai Asociației Profesioniştilor de Tenis care, altfel, îndeplinesc standardele înalte de eligibilitate pentru a concura la US Open”.
Însuși Djokovic a scris pe Twitter, pe 30 iulie, că se pregătește „de parcă mi se va permite să concurez, în timp ce aștept să aud dacă pot să călătoresc în SUA”.
SUA nu le permit persoanelor care nu sunt complet vaccinate să intre în țară, iar Djokovic a ratat deja un alt turneu organizat anul acesta peste Ocean. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*