default-logo

Cele 7 chakre au corespondente notele muzicale! Corpul nostru cântă când este fericit

Există șapte note și șapte chakre. Există o legătură între corpul uman și notele muzicale? Este o simplă coincidență?
Specialiștii susțin că organismul uman are rezonanță fizică și psihică și intră în conexiune cu sunetele.

O vioară, un violoncel, în funcție de coarda pe care o atingem are un sunet. La fel stau lucrurile și cu organismul uman. Fenomenul se numește rezonanță fizică și acționează și asupra corpului uman. Un ceas de mici dimensiuni emite sunete ascuțite, în timp ce un ceas de dimensiuni mari emite sunete grave. Cu cât materia este mai densă, cu atât sunetele sunt mai grave.

Chakra este o structură rezonantă. Corpul subtil și fiecare chakra sunt în legătură cu mediul și universul.
În meditația indiană există o meditație numită Sapta Swara, care înseamnă meditația celor șapte note. Fiecare chakra corespunde unei note muzicale.

Un alt studiu al specialiștilor a vizat rezonanța corpului atunci când pronunţăm vocale. Vocalele a, o și e, pronunțate prelung, fac să rezoneze parte de jos a corpului uman. Vocala i, pronunțată prelungit, produce rezonanța părții de sus a corpului.

Sunetul este produs de coardele vocale și iese prin gură. Amplificarea sunetului îl realizează corpul uman. Atunci când cântăm, corpul nostru devine un instrument care vibrează. Cercetătorii spun că sunt organe și zone ale corpului care vibrează, cântă. Coloana vertebrală a unui cântăreț vibrează pe tot parcursul cântecului.

Calitatea cântecului depinde de rezonanța corpului uman. Timbrul vocal, culoarea sunetului, depind de modul cum rezonează corpul uman.

Indienii folosesc un cântec, numit mantras, care ajută la curățenia corpului și a mentalului. Indienii susțin că boala apare într-o zonă a corpului uman, pentru că zona își pierde rezonanța cu natura și universul.

Universul este sonor și intră în conexiune cu fiecare dintre noi. El a creat sunetul primordial. Boala apare atunci când organismul are o pierdere de frecvență care duce la ruperea conexiunii dintre corpul uman și univers.

Fiecare chaka rezonează nu numai cu sunetul ci și cu culorile. Inima rezonează la verde, gâtul la bleu, al treilea ochi la bleu-violet, plexul solar la galben, iar albul este sinteza tuturor.

efemeride.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*