◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Canotorii și canotoarele din România au umplut cu aur tolba de medalii chiar de la prima mare competiție europeană a anului 2020

 
Prima mare competiție internațională de canotaj, după întreruperea generată de pandemie, a avut loc în orașul german Duisburg. Este vorba de Campionatele Europene de Canotaj de Tineret – Under 23, unde delegația României a cucerit nu mai puțin de 10 medalii, dintre care 5 de Aur, 3 de Argint și 2 de Bronz, cu aceste rezultate excepționale România urcând pe locul 1 în clasamentul pe națiuni al probelor olimpice.
România a plecat la CE de Canotaj tineret cu 55 de sportivi, care au luat startul în 15 probe, dintr-un total de 22 de probe. Astfel, prima competiție pe apă din sezonul competițional internațional 2020, a reunit la start 650 de sportivi din 32 de țări.
Prima medalie a delegației tricolore a fost de argint și a fost câștigată de fetele din echipajul de 4 plus unu rame (BW4+), barcă formată din Laura Pal, Damaris Lebada, Alexandra Ungureanu, Vasilica Alexandra Rusu și Victoria Ștefania Petreanu. După argintul fetelor de la 4 plus unu, a venit rândul primei medalii de aur. cucerită de echipajul de dublu rame feminin (BW2-), echipaj format din Ana Maria Baletchi și Ailncai Adriana.
A doua medalie de aur a revenit echipajului de patru rame feminin (BW4-), echipaj format din sportivele Popa Andreea, Juncanariu Geanina Dumitrita, Rusu Maria Magdalena și Tivodariu Maria. A patra medalie a delegației a fost una de bronz și a revenit sportivul Mihai Chiruta, în proba de simplu masculin (BM1x).
După bronz, a urmat a treia medalie de aur pentru tricolorii noștri, medalie câștigată în proba de dublu rame masculin (BM2-) de echipajul format din Florin Sorin Lehaci și Dumitru Alexandru Ciobica, aflați – nota bene – la al treilea titlu consecutiv de campioni europeni de tineret!
Medalia de aur cu numărul patru a fost cucerită de echipajul de patru rame masculin (BM4-), barcă formată din sportivii, Ștefan Constantin Berariu, Florin Arteni Fintinariu, Mugurel Vasile Semciuc și Cosmin Pascari. A doua medalie de bronz a fost obținută de echipajul feminin de patru vâsle (BW4-), echipaj format din sportivele Cristina Druga, Larisa Rosu, Simona Tataru si Andrea Ioana Budeanu.
Medalia de argint cu numărul doi a revenit echipajul feminin 8 plus unu (BW8+), format din: Raluca Dinulescu, Ioana Irina Acsinte, Amalia Bucu, Victoria Petreanu, Lorena Constantin, Madalina Casu, Iuliana Timoc, Ioana Madalina Morosan, Roxana Anghel. A cincea medalie de aur din palmaresul delegației noastre a fost adusă de barca fetelor de la dublu vâsle (BW2x), echipaj format din Radis Geanina Simona și Nicoleta Ancuta Bodnar., vicecampioane neuropene de senioare!
Ultima medalie cucerită de tricolorii noștri a fost a treia medalie de argint, care a fost obținută prin performanța băieților de la proba de opt plus unu, BM8 +, echipaj format din Florin Arteni, Chelaru Nicu Iulian , Cristi Hirgau, George Catruna, Ciprian Huc, Petre Florin Enasescu, Gheorghe Morar, Bogdan Sabin Baitoc și Marian Cireasa.
Felicitări sincere pentru aceste performanțe obținute de tricolorii noștri chiar la redeschiderea sezonului și să le urăm succes în viitoarele competiții.
 
Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *