default-logo

Dirijorul ALEXANDRU PETRIA (Opera din Stuttgart), medaliat de FCER

Comitetul Director al Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, a acordat marți, 8 septembrie 2020, Medalia de Onoare „Prieten al Comunității Evreiești din România” dirijorului Alexandru Petria, de la Opera din Stuttgart (Germania). 

Alexandru Petria a fost, încă din copilărie, un apropiat al comunității evreiești, frecventând Sinagoga din Caransebeș, unde ulterior a susținut nenumărate recitaluri și concerte de orgă. Alexandru Petria a fost și este un promotor al valorilor și tradițiilor evreiești, organizând concerte și manifestări culturale cu temă evreiască, precum și un prieten al comunității evreiești din România. 

În cadrul ceremoniei de atribuire a medaliei, ce a avut loc la sediul FCER (București, Str Sf. Vineri 9-11), președintele FCER-CM, dr. Aurel Vainer, a apreciat apropierea dirijorului Alexandru Petria de comunitatea evreiască, l-a asigurat de întreaga deschidere a conducerii FCER în privința organizării unor manifestări culturale la Templul Coral din Capitală și a reiterat importanța manifestărilor culturale pe care le-a susținut Alexandru Petria la Caransebeș. Totodată, dr.
A. Vainer a vorbit despre importanța dialogului, care duce la cunoaștere reciprocă – un lucru atât de necesar în zilele noastre.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, conducerea executivă a FCER-CM, a avut un fructuos dialog cu Alexandru Petria, schimbând idei și creionând planuri pentru posibile colaborări de viitor.

 

Cabinetul președintelui FCER-CM
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*