default-logo

Jurnalist împușcat în orașul peruan în care a fost asasinat și primarul

Un jurnalist radio a fost împuşcat în nordul Paraguayului, la Pedro Juan Caballero, un oraş de la frontiera cu Brazilia al cărui primar, în luptă împotriva traficului de droguri şi corupţiei locale, a fost ucis de gloanţe în mai, notează AFP.
Humberto Andres Coronel Godoy, 33 de ani, a fost ucis de doi bărbaţi pe o motocicletă, în apropierea postului său de radio Amambay, de unde tocmai plecase, când se pregătea să urce în maşina lui, a indicat poliţia. Coronel a primit ameninţări cu moartea în iunie, raportate poliţiei, a informat şeful departamentului pentru prevenirea criminalităţii din provincia Amambay, comisarul Nery Portillo: „I-au spus să tacă şi să nu mai ancheteze anumite fapte”.
Acest asasinat a avut loc în oraşul al cărui primar, Jose Carlos Acevedo, în vârstă de 51 de ani, a fost asasinat la 17 mai, ciuruit de gloanţe în stradă de persoane necunoscute, în timp ce pleca de la o reuniune în Primărie. Edilul luase poziţii ferme împotriva aparentei impunităţi locale a bandelor criminale în acest oraş de la frontiera cu Brazilia şi loc notoriu al comerţului ilicit, printre care și de droguri.
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*