default-logo

Metaverse, piața virtuală care tinde spre zeci de trilioane de euro

Viitorul internetului vine cu pași mari, dezvoltat în Metaverse. În termeni simpli, acest spațiu înseamnă o realitate extinsă generată de computer, sau XR, care include toate aspectele realității augmentate, realității mixte și realității virtuale. În prezent, este alcătuit în mare parte din spații în care oamenii și entitățile automate interacționează.
Estimările valorii pieței în următorii 15 ani variază la nivel global între 10 trilioane de euro și 30 trilioane de euro, subliniind potențialul masiv al noii platforme, iar Dubai intenționează să devină un lider mondial, relatează Euronews. Strategia Metaverse a orașului își propune să crească contribuția sectorului la economia emiratului la 4 miliarde de euro până în 2030. De la crearea de locuri de muncă până la îmbunătățirea tendințelor tehnologice și deschiderea de oportunități de afaceri, planul este de a îmbunătăți economia. Strategia urmărește să implementeze tehnologii Metaverse care pot ajuta la îmbunătățirea performanței chirurgilor rezidenți cu 230% și la creșterea productivității inginerilor cu 30%, pe lângă faptul că ajută ca 42.000 de locuri de muncă să devină virtuale.
Raportul anual al indexului plăților digitale al MasterCard a arătat că clienții sunt de acord cu vremurile în schimbare. „Partenerii noștri pun multe întrebări despre Metaverse, dacă sunt fintech, dacă sunt comercianți, dacă sunt bănci. Toți sunt la fel de entuziasmați”, susține J.K. Khalil, director general la Mastercard, care adaugă că plățile digitale au crescut cu 67%, iar adăugarea Metaverse la acest tip de matrice și ecosistem va crea și mai multe oportunități.
Cercetătorii estimează că un sfert dintre locuitorii planetei vor petrece cel puțin o oră pe zi în Metaverse pentru muncă, cumpărături, educație, socializare și/sau divertisment până în 2026. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*