default-logo

Interzis și la Putna? Filtre de Poliție între Neamț și Iași pentru a împiedica credincioșii să ajungă la Sfânta Parascheva

Locuitorii din Neamț sunt avertizați de presa locală  că la granița spre Iași s-au instalat filtre ale polițiștilor, pentru a nu-i lăsa să ajungă la Mitropolia Iași și a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. 
 
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a adoptat în data de 06 octombrie 2020 Hotărârea nr. 35, prin care au fost adoptate măsurile specifice privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 08.10.2020 – 15.10.2020, perioada desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în Municipiul Iași.
 
Prin Hotărârea nr.35 ne informează că accesul în perimetrul Ansamblul Mitropolitan Iași este doar pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în domiciliul Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate. Se dispune amplasarea unor filtre de control pe căile rutiere de acces în județul Iași, formate din echipaje mixte ale Jandarmeriei Române și IPJ Iași care vor acționa conform planurilor de măsuri specifice. Această măsură a fost făcută cunoscută structurilor M.A.I din județul Neamț, unităților administrativ teritoriale, serviciilor publice deconcentrate, precum și către mass-media în vederea respectării prevederilor Hotărârii nr 35/06.10.2020.
 
Accesul în perimetrul Ansamblul Mitropolitan Iași este doar pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în domiciliul Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate.
 
De menționat că și Prefectura Suceava a anunțat miercuri restricții similare. La slujbele religioase de la bisericile din județul Suceava vor putea participa doar persoanele din localitățile în care se află unitățile de cult, a anunțat prefectul județului, Alexandru Moldovan. 
 
Astfel, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, toate administrațiile publice locale vor aduce de îndată la cunoștință parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competență despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară aceste activități. Astfel, la slujbele religioase nu vor putea participa persoanele sau pelerinii din alte localități, a informat Monitorul de Suceava.
 
Se pune întrebarea, așadar, dacă oamenii nu vor mai putea participa nici la slujbele care se țin în bisericile unor mănăstiri ca Putna sau Sucevița, aflate pe raza județului Suceava și vizitate anual de zeci de mii de oameni.
 
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.