default-logo

Concurs de jurnalism pe tema sănătății

La Hunedoara

Hotelul „MAIER” (administrator Maier Marius) din orașul de pe Cerna – Hunedoara, a găzduit recent, o reușită activitate educativă, contând pentru proiectul „Sănătatea – prima bogăție a omului”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret – Deva, parteneri fiind Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, Cabinetul – medicină de familie Ioan Mircea Artean, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Filiala Caraș-Severin a U.Z.P.

Discuțiile purtate în prezența a peste 100 de tineri au avut drept scop creșterea gradului de informare al acestora privind beneficiile unui stil de viață sănătos, concluzionându-se ideea că durata și calitatea vieții depind de fiecare în parte. Tinerii prezenți au fost sfătuiți să nu riște în a deveni adulți triști, care nu se simt în stare să se bucure pentru viață, ci a se dovedi adulți care știu să se lupte pentru ei, pentru sănătatea lor.

Cu această ocazie s-au înființat cercurile pentru elevi „Prietenii sănătății” (coordonat de prof. Carmen Susanyi, „Prietenii sportului” (coordonat de prof. Marius Oncu).

Încărcat de o emoție firească a fost momentul înmânării premiilor și diplomelor elevilor câștigători ai concursului de jurnalism pe tema „Sănătatea, primăvara vieții”. Cei detașați în această întrecere literară au fost: Viviana Ilucă (Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”), Georgiana Petcu (Colegiul Tehnic „Matei Corvin”), Melinda Csoko (Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”) și Maria Ciobanu (Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”). Diplomele au fost oferite din partea D.J.S.T Deva, iar premiile acordate de U.Z.P.R.

Nu a lipsit în cadrul implementării acestui proiect, înființarea unei biblioteci volante cu materiale informative privind menținerea sănătății, tipărirea unui pliant, cât și inscripționarea pe tricouri a denumirii proiectului „Sănătatea – prima bogăție a omului”.

Georgeta-Ileana Cizmaș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.