default-logo

Noile numere ale publicațiilor UZPR – Revista „Cronica Timpului” & Revista UZP

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) anunță cititorul român că vor apărea cele mai recente numere de toamnă ale publicațiilor pe care le patronează: nr. 34 al Revistei Cronica Timpului (redactor șef: Rodica Subțirelu) și nr. 8 al Revistei UZP (redactor șef: Daniela Gîfu).

Cronica Timpului, publicaţie de cultură, atitudine şi performanţă, include un sumar bogat cu rubrici de atitudine, ştiinţă, literatură, istorie, spiritualitate, evenimente, cultural-sociale şi interviuri, confirmând locul pe care-l merită.

Pe scurt, primele pagini sunt dedicate mereu aceluiași unic Poet și Ziarist, Mihai Eminescu. Colaboratorii fideli ne încântă cu materiale sensibile, argumentate în acord cu așteptările lectorului. Amintim pe g-ral.bg.(r) Gh. Dragomir – Noul drum al Mătăsii și EURASIA – pe tabla de șah a celor 3G; Petre Răcănel – Avram Iancu – Crăișorul munților; Floarea Necșoiu – Un tezaur nepieritor – Creația populară; Sterian Pricope – O sărbătoare a culturii române – Mihail Diaconescu – 80; Monica Dușan – Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad; Dan Dulciu – Eminescu la Expoziția internațională de la Barcelona (1929); Nicolae Dabija – Despre statul comun România-Republica Moldova; (Hofigal) Teodora Marin – Nu este nimeni perfect, dar poţi porni de la a recunoaşte ce nu ştii, ca şi de la experienţa de zi cu zi; George Canache – Interviu cu Gheorghe Indre; Radu Levârdă – Prima româncă lider mondial la tenis!; Valentin Tănase – Sculpturi.

Revista UZP, publicație trimestrială cu mesaj prin excelență de interes jurnalistic, anunță un sumar divers și concludent cu privire la nedoritul conflict intern care iată a scos la lumină adevărul. Miron Manega, una dintre vocile care au reacționat permanent pe parcursul ultimelor 4 luni la toate atacurile grupului de complotiști, semnează editorialul acestui număr, totodată paginile-tablou 4-7 care descriu situația trăită de mulți dintre confrații noștri, ziariști. Totodată, un spațiu generos a fost alocat și Festivalului Internațional organizat în luna octombrie la Teatrul Nottara și doamnei Marinela Țepuș, directoarea acestuia.

De asemenea, este și o publicație care promovează tinerii jurnaliști sau pe cei în devenire (recomandăm materialele semnate de Eveline Păuna, Sabina Iosub, Ionuț Teoderașcu, student la Jurnalism în Iași), jurnaliști care reprezintă minoritățile din România, Republica Moldova, jurnaliști români care trăiesc în diaspora (Dan Dulciu, cu un studiu extrem de important despre Eminescu), jurnaliști consacrați (Ștefan Mitroi, Șerban Cionoff, Carol Roman, Roxana Istudor, Valentin Uban, Anca Florea, Mădălina Diaconu, Marian Nencescu, Corina Popescu, Ovidiu Balint, Naghy Attila, Ioan N. Roșca, Galina Martea, Geo Raețchi, Livia Ciupercă, Constantin Dobrescu, Firiță Carp).

Devenită deja tradiție, Revista UZP reține în mijlocul filelor ei un mixaj de fotografii realizate de Nicu Profir, iar la final – o prezentare succintă a două publicații din România (Certitudinea și Sintagme literare) și două în limba română din diaspora (Miorița – SUA și Observatorul – Canada).

Vă dorim lectură plăcută!

Biroul de Presă

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.