◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Blestemul, cele mai mari blesteme din istoria omenirii

Blestemul face parte din realitatea noastră. Există numeroase blesteme pe această lume, cu atât mai mult obiecte care poartă diverse blesteme și care schimbă viețile oamenilor. Cei care au intrat în contact cu astfel de obiecte au declarat că au asistat la scene de groază.

Letta Me Out, marioneta bântuită

În anul 1970, Kenny Walton avea 20 de ani și locuia în Briston, Australia. Era un tânăr căruia îi plăcea aventura. În una din nopţi, s-a deplasat la o casă părăsită, despre care localnicii spuneau că este bântuită.

Înarmat cu o lanternă, a coborât în subsolul casei, unde a găsit o marionetă, o păpușa care părea să fie foarte veche. A trimis păpușa la un muzeu din Sydney, unde un specialist a evaluat păpușa. Aceasta avea o vechime de 200 de ani, era fabricata manual, iar părul de pe cap era de origine umană.

 

Blestemul

A decis să vândă păpușa, sperând că va obţine o sumă mare de bani. Odată cu aducerea ei în locuinţa sa, au început să se producă evenimente greu de explicat. Câinele său a refuzat să mai intre în casă, becurile se ardeau în mod repetat, iar păpușa își schimba poziția în mod inexplicabil. Îngrozit de ceea ce i se întâmpla, Walton a donat păpușa unui muzeu. Blestemul este cât se poate de real.

Statuia Lamb

Statuia are forma unei femei și reprezintă fertilitatea. Fiecare persoană care a intrat în posesia statuii a murit în următorii șase ani. În prezent, statuia este expusă la Muzeul Național din Scoţia. De remarcat este faptul că și persoana care s-a ocupat de conservarea statuii a murit.

Mașina lui James Dean

În anul 1955, actorul James Dean a murit într-un accident de mașina. Mașina era un Porsche Spyder, o adevărata bijuterie pe patru roţi. Toți cei care au devenit proprietarii mașinii sau au utilizat piese recuperate de la ea au murit la scurt timp. Mașina a fost donata California Highway Patrol unde a fost expusă. La scurt timp, locația unde era expusă a luat foc.

Inelul lui Valentino

Blestemul

Rudolph Valentino a fost unul dintre cei mai faimoşi actori de la Hollywood. Era talentat și extrem de frumos. În anul 1920, Valentino decide să cumpere un inel ornat cu o imensă piatra din jad. Un bun prieten al acestuia, clarvăzător, l-a sfătuit să renunţe la inel, deoarece îi va aduce numai necazuri.

Pentru că i-a plăcut atât de mult inelul, Valentino a continuat să-l poarte. La scurt timp, avea 31 de ani, s-a îmbolnăvit și numai în câteva zile a murit ca urmare a unui ulcer.

Câțiva ani mai târziu, un producător de la Hollywood a hotărât să facă un film în care să prezinte viața celebrului actor. Russ Columbo avea să fie actorul principal. Pentru autenticitate, actorul a purtat celebrul inel. La numai câteva zile de la sfârșitul filmărilor, Columb moare într-un accident. Inelul a fost cumpărat de Joe Casino, un celebru gangster. La puțin timp, a decedat într-un accident de mașina.

Blestemul prințesei din Altay

Blestemul prințesei din Altay este cât se poate de real. În anul 1993, mai mulți arheologi ruși au descoperit în Munții Altai,la granița cu Kazahstan, un tumul, în interiorul căruia se afla mumia unei tinere, în vârstă de 25 de ani. Alături de ea au fost îngropați 6 cai cu harnașamente bogate.

Analizând obiectele din interiorul mormântului, arheologii au stabilit că tânăra își avea origini regale. Ea a fost numită Prințesa din Altai. Ca vechime, mumia are peste 2500 de ani. Corpul era foarte bine conservat, acoperit cu tatuaje reprezentând păsări și animale.

Mumia a fost considerată una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea. Pentru a fi examinată într-un laborator de specialitate, s-a apelat la un elicopter pentru transport. În timpul zborului, elicopterul a fost pe punctul de a se prăbuși, catastrofa fiind evitată în ultimul moment.

La scurt timp, zona Munților Altai a fost scena producerii unui seism puternic, care s-a soldat cu mii de victime și importante pagube materiale. La câteva luni, s-au produs inundații catastrofale care au afectat zona. Mulți au pus aceste întâmplări pe seama unui blestem exercitat de mumie.

Blestemul

Cercetătorii ruși au revenit în zona Munților Altai și a urmat o altă descoperire. Platoul Ukok, locul unde a fost descoperită mumia, este străbătut de misterioase linii, a căror lungime este de câțiva kilometri, linii care sunt vizibile numai din avion.

S-a presupus că platoul a fost un adevărat cosmodrom pentru civilizațiile extraterestre. Geoglifele descoperite pe platoul Ukok reprezintă creaturi legendare, un leu cu cap de vultur. În mod ciudat, geoglifele erau identice cu tatuajele descoperite pe mumie.

La toate popoarele există credința că profanarea mormintelor este un mare păcat. Seismul care s-a produs în Altai a avut magnitudinea de 9 grade pe scara Richter și a fost urmat de sute de replici. După cutremur, au urmat inundații catastrofale. Localnicii spuneau că a venit Apocalipsa.

În zona unde a fost descoperit mormântul s-a creat o falie lungă de câțiva kilometri. Pentru a pune capăt acestui lung șir de evenimente, autoritățile din Altai au cerut ca mumia să fie adusă pe meleagurile natale. În anul 2012, mumia a fost expusă la Muzeul Național din Anokhin, Altai.

Timur Lenk și blestemul de după moarte

Timur Lenk sau Omul de fier, ultimul cuceritor mongol a stăpânit un imperiu uriaș de la granița cu China până la Marea Caspică, Siria și Pakistan. După moartea sa, a lăsat o prorocire cumplită. Aceasta este scrisă pe mormântul său și spune că cel care va tulbura liniștea de veci a strămoșilor, să fie lovit de cea mai cumplită pedeapsă.

Este o pisanie scrisă în limba arabă care timp de secole i-a ținut departe pe jefuitori. Prima dată, blestemul a lovit în anul 1747, când șahul Persiei, Nadir, a încălcat porunca și a deschis mormântul. În acea zi, Iranul a fost lovit de un puternic cutremur, în care chiar șahul a fost rănit.
La câteva zile, un alt cutremur avea să lovească Iranul. Au fost câteva zeci de mii de victime. Șahul a dat ordin ca lespedea să fie așezată la loc și niciodată să nu mai fie clintită.

În anul 1941, Stalin dă ordin pentru începerea săpăturilor arheologice care aveau ca scop descoperirea mormântului marelui Timur Lenk. Iosif Djugașvili și-a luat numele de Stalin, omul de oțel, inspirat de Timur Lenk. Stalin își avea origini în seminții asiatice. Avea un temperament sălbatic și o atracție către ocultism și magie. Figura lui Timur Lenk îl fascina.

Blestemul

La fel ca și Timur Lenk, Stalin avea la picior o problemă încă din copilărie, care îl făcea să meargă şchiop. Se spune că Stalin avea un cult față de cuceritorul mongol.

În anul 1941, o echipă de cercetători sovietici a plecat în Uzbekistan în căutarea osemintelor hanului Timur Lenk. După două săptămâni de săpături, arheologii au descoperit mormântul lui Timur Lenk. În 22 iunie 1941, ziua în care a fost descoperit mormântul lui Timur Lenk, arheologii aveau dureri de cap, erau epuizați, curentul electric se oprise, ca și cum cineva, o forță, se opunea acestor săpături.

Sub plăcile grele de piatră a fost descoperit un sicriu negru. Bătrânii din localitate i-au avertizat pe cercetătorii sovietici să întrerupă săpăturile, pentru că într-o carte veche scrisă în arabă este consemnat faptul că cine va deschide mormântul va avea parte de război.

Arheologii nu au ținut cont de ceea ce bătrânii le-au spus. Au desfăcut mormântul și au scos sicriul. Au plecat la hotel unde, la puțin timp au ascultat la radio că începuse operațiunea Barabarossa cea mai mare invazie din istoria omenirii.

Oasele lui Timur Lenk au fost duse la Moscova. Între timp, războiul luase amploare. Se dădeau lupte crâncene la Stalingrad. Stalin fiind un om superstițios, auzind de blestemul lui Timur Lenk, a ordonat în 20 decembrie 1942, ca rămășițele lui Timur Lenk să fie duse în Uzbekistan și reînhumate.

La două luni de la acest eveniment, trupele sovietice eliberau Stalingradul. Unele persoane consideră că a fost o simplă coincidență. Alții consideră că există blestemul acelora care deranjează somnul morților.

Alte blesteme ciudate

Mulţi dintre noi suntem susceptibili atunci când vorbim despre blesteme. Trăim în secolul XXI şi nu undeva în Evul Mediu.

Şi totuşi, realitatea ne demonstrează că lucrurile stau cu totul altfel. Să ne gândim la familia Kennedy. Cum am putea să caracterizăm această familie? Poate că prin două cuvinte, grandoare şi tragedie.

Tragediile au început în anul 1941, atunci când Rosemary, una dintre fiicele familiei a fost internată într-un sanatoriu. A urmat Joseph, fratele ei, care la vârsta de 29 de ani moare într-un accident de avion, în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Patru ani mai târziu, Kathleen moare într-un accident de avion, la vârsta de 28 de ani. Anul 1963 avea să fie unul tragic pentru familia Kennedy. John era preşedintele SUA. În august, moare fiul sau Patrick, iar trei luni mai târziu, în noiembrie, preşedintele va fi asasinat la Dallas.

Un an mai târziu, fratele său, Edward, scăpa cu viaţa dintr-un accident de avion. Este accidentat grav. În anul 1968, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Robert, fratele preşedintelui asasinat, este împuşcat. Avea 42 de ani.

Un an mai târziu, Edward are un accident de maşină în care secretara să moare. Şi de această dată el este accidentat grav. Tragediile continuă pentru Edward. În anul 1973, fiului său îi este amputat un picior. Câţiva ani mai târziu, doi dintre fiii lui Robert mor.

Tragediile au culminat în anul 1999, atunci când fiul preşedintelui Kennedy, John John, moare într-un accident de avion alături de soţia şi cumnata să.

Se spune că la Casa Alba a existat blestemul care a durat 140 de ani. Totul a început în anul 1840, atunci când preşedintele Harrison a câştigat alegerile cu un slogan împotriva indienilor din SUA. Şeful indienilor a invocat un blestem în care se spunea că la fiecare 20 de ani un preşedinte va muri. Harrison moare în anul 1860, la o lună după ce a devenit preşedinte.

Douăzeci de ani mai târziu, Lincoln este împuşcat. După alţi 20 de ani, preşedintele Garfield este asasinat. Aceste morţi s-au produs după 20 de ani până în anul 1981, atunci când preşedintele Reagan a supravieţuit unui atentat. S-a spus că în acel an s-a rupt lanţul blestemului.

Poltergeist este un film celebru. Cinci dintre actorii care au jucat în acest film au murit în condiţii cel puţin ciudate. S-a spus că există un blestem pentru că în film au fost utilizate schelete umane adevărate dezgropate dintr-un cimitir. Chiar şi clădirea care aparţinea producătorului filmului a fost distrusă în anul 1994, în urma unui cutremur.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *