◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

DORU DINU GLĂVAN va fi mereu o Stea care va lumina întru adevăr şi patriotism!

O veste îngrozitoare mi-a pătruns la ceasul amiezii: a plecat la Ceruri DORU DINU GLĂVAN, om de o rară nobleţe sufletească, ziarist de excepţie.

A părăsit această lume, dar va rămâne acolo Sus, în galeria oamenilor care au făcut numai bine, în corul celor care au scris frumos, au vorbit răspicat, delicat şi pentru oameni şi nevoile lor, în concertul universal al celor care au luptat pentru adevăr şi libertate.

Un spirit viu, un Om care s-a dăruit şi a dăruit semenilor săi. Modelul celui care lupta pentru succes cu onoare si demnitate, un Om care lasă în tranziţia sa laică urme greu de șters.

A fost o persoană care şi-a iubit semenii, pe toţi colegii din presă, un om care a ştiut să preţuiască bunătatea, pe care a ridicat-o la rang de înţelepciune sufletească şi adevărată artă!

A realizat lucruri care nu stau la îndemâna oricui, a fost mereu dedicat profesiunii de jurnalist, pe care a cultivat-o şi îngrijit-o într-un stil unic, pasional, de nezdruncinat. A fost un om dedicat acţiunilor, venind mereu în sprijinul celor care aveau nevoie de ajutor. A fost un adevărat OM, care a fost aproape de Dumnezeu prin tot ce a făcut. Aşa va rămâne mereu, cu rugăciunile şi puterea pe care i-a dat-o Dumnezeu, să treacă de mai multe ori prin încercări ale vieţii. De data aceasta, Dumnezeu a dorit să îl ia lângă EL, pentru a-i fi aproape.

Inegal ca trăire, creaţie, viziune asupra lumii, controversele critice care l-au urmărit de-a lungul vieţii exprimă acea stare de necuprins pe care o are un mare OM numit DORU DINU GLĂVAN.

Avea o viziune proprie asupra unei lumi în descompunere, asupra unei societăţi care subordonează virtuţile, corupţiei, barbariei, câştigului şi zeităţii banului, un întreg ritual aservit de astă dată ipocriziei şi interesului. Este greu să vorbeşti despre DORU DINU GLĂVAN la trecut.

Doru Dinu Glăvan a fost şi rămâne una dintre personalităţile Radio România care a dat oamenilor ceea ce este greu de găsit astăzi: Iubirea necondiţionată pentru profesie, pentru ascultători şi pentru România! Drum lin în lumină.

Acolo, SUS, DORU DINU GLĂVAN va fi mereu o Stea care va lumina întru adevăr şi pasiune! Fie-i calea lină, dreaptă, printre Îngeri! Dumnezeu să îl odihnească în Pace!

VIORICA NICOLESCU/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *