◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Unic în Europa. Clubul de fotbal Lewes FC plătește egal echipele de masculin și feminin

Clubul Lewes FC, din Anglia, este singurul din lume care dedică un buget egal jucătorilor și jucătoarelor. „Cred că putem fi literalmente absolut unici și, la fel cum suntem primii, suntem și singurul club de fotbal din lume care oferă resurse egale echipelor noastre masculine și feminine. Și asta înseamnă bugete de joc egale, același stadion, marketing egal, antrenament egal, acoperire egală în social media, egal totul”, spune directorul Charlie Dobres, citat de Euronews.

Maggie Murphy este membră a clubului din 2017 și a devenit CEO în iulie 2021: „Lewes FC este cel mai mare club de fotbal despre care nu ai auzit niciodată. Este un club care vrea să ofere tuturor nu doar partea tradițională a bărbaților din clubul de fotbal, ci și partea feminină, din SUA, și crede în a da înapoi oamenilor. Încercăm să facem fotbalul mai bun”.

Clubul are bugete de șase cifre pentru ambele tipuri de echipe și joacă pe stadionul Dripping Pan. Anul 2021 a reprezentat o bornă cu succese majore pe această direcție – Federația de fotbal a SUA a fost de acord să plătească echipele naționale masculine și feminine în mod egal, în urma unui apel din partea a 28 de jucătoare ale echipei naționale, iar în Irlanda s-a petrecut un episod similar cu Asociația de Fotbal, care a fost de acord să facă același lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *