default-logo

Începe Festivalul Florile Dalbe

În județul Argeș începe Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ” Florile Dalbe”, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii și Consiliul Județean Argeș.
Astfel, duminică 9 decembrie în 3 localități: Ștefănești, Stănești, din comuna Corbi și Galeș din Brăduleț are loc preselecția zonală a formațiilor, transmite Constantin Pașol.

Faza finală a festivalului „Florile Dalbe” va avea loc vineri, 14 decembrie la Curtea de Argeș.

Astfel, începând cu ora 14.00, pe traseul Biserica Domnească – Primăria Curtea de Argeș, va avea loc parada a costumelor și măștilor tradiționale pe Bulevardul Barasarabilor, iar de la ora 15,00 începe spectacolul la Casa de Cultură și Arte George Topîrceanu din Curtea de Argeș.

Festivalul din Argeș se află la cea de-a XXXVIII-a (38-a) ediție și are drept scop redescoperirea, păstrarea, revitalizarea și valorificarea datinilor și obiceiurilor specifice etnozonei Argeș-Muscel.

La acest eveniment sunt așteptați să participe peste 500 de copii din comunele Budeasa, Bradu, Brăduleț, Cetățeni, Cicănești, Corbi, Jugur, Pitești, Ștefănești, Țițești, Valea Danului,

C. Pașol. /UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.