◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

ALIANȚĂ DE TÂLHARI

O legendă românească spune că pe un tâlhar, drept pedeapsă pentru hoții, Vlad Țepeș l-a orbit, iar pe un altul, pentru că a dansat cu cizmele pe icoane, a pus călăul și i-a tăiat picioarele. 

După o vreme cei doi s-au întâlnit:

– Frate, i-a zis orbul calicului, te iau în spate și tu-mi spui pe unde să merg, eu voi fi picioarele tale și tu vei fi ochii mei.

Și așa s-au apucat de alte fărădelegi, unul îi spunea încotro să meargă, celălalt – pe ce să pună mâna, până a mai dat o dată Țepeș Vodă de ei…

Ce s-a întâmplat nu e greu să ghiciți!

La fel au procedat și cei doi bandiți de mai încoace: Dodon rămas la ultimele alegeri fără screua spinării și Șor, condamnatul la ani grei de pușcărie pentru că a șterpelit un miliard de euro. 

Ca și-n narațiunea populară, aceștia s-au făcut frați, știind că au nevoie unul de altul. 

După ce s-au înfrățit și și-au jurat credință, pentru Dodon primarul de Orhei nu mai e hoțul care trebuie deferit justiției, ci „politician responsabil”. 

Și atunci lui Șor nu i-a rămas decât să-și transforme ura veche în strigăt de victorie:  „URAA!”

– Trăiască alianța cu socialiștii!, nu-și ascunde dânsul entuziasmul. 

– Ce veți face dacă veți fi numit prim-ministru? l-a întrebat alaltăieri prin skype deputata Tauber pe hoțul miliardului.

– Voi lupta cu corupția, a răspuns prompt Șor.

Acum, unindu-se, cei doi au toate șansele să facă pușcărie împreună.

Nu vor scăpa nici ei de pușcărie, dar nici pușcăria de ei. 

Pentru ca să nu ajungă la Penitenciarul Nr. 13, Dodon e gata să facă alianță și cu dracul nu numai cu Șor. 

Duminică declara: „V-am spus că dacă n-o să mă alegeți pe mine, republica se va scufunda în haos”. 

Cu alte cuvinte, Dodon dorește ca poporul să-și ceară scuze de la el, pentru că „ a greșit” și n-a votat așa cum i-a spus. 

Dar haosul sunt ei, cei doi hoți, care împing republica în prăpastie și care umblă cu prăpastia după ei.

Cu aceștia, în Guvern sau în Parlament, nu vom scăpa de sărăcie. 

Or, se știe: Republica Moldova e o țară cu mulți bani. Numai că, timp de 30 de ani, aceștia au fost și sunt cheltuiți aiurea, fiind sau furați sau prost administrați. 

Actualmente, Republica Moldova este țara cea mai săracă din Europa, pentru că e țara cea mai coruptă din Europa.

Iar săracă e din cauza tâlharilor, dar și a incompetenților și diletanților din administrație. 

Planurile celor doi infirmi  morali sunt enorme. 

Ei vor să transforme republica într-o „oblaste” nici măcar a Federației Ruse, ci a Transnistriei, unde n-ar exista nicio lege și ar putea să fure în voie. 

Noua alianță dorește și anularea statutului limbii române. Căci, ce înseamnă „limba rusă, limbă de comunicare” Înseamnă că toată lumea va fi impusă să vorbească rusește și nimeni – limba română.

Minoritarii nu vor însuși niciodată limba țării în care locuiesc, pentru că nu va mai fi nevoie. Cu cât mai mulți ruși, cu atât mai mulți votanți pentru ei, cred cel mai aprig trădător al nostru de la boierul Golia și cel mai mare hoț de la Grigore Kotovski încoace. 

Socialiștii care construiesc capitalismul și membrii partidului  ȘOR care construiesc comunismul (cel cu colhozuri) s-au unit contra noastră. 

Iar noi de ce nu ne-am uni contra lor? 

 

Nicolae DABIJA / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *