default-logo

Jurnaliștii Emilia Șercan și Mihai Munteanu și procurorul Adrian Matei, care a făcut anchetele cu Dragnea și Adamescu, onorați de Ambasada SUA, de Ziua Anticorupției

Ambasada SUA la București aduce un omagiu jurnaliștilor Emilia Șercan și Mihai Munteanu si procurorului DNA Adrian-George Matei, de Ziua Internațională Anticorupție, care este marcată miercuri.

„In cei 15 ani de la intrarea in vigoare a Convenției Națiunilor Unite împotriva corupției (UNCAC), pe 9 decembrie, recunoaștem eforturile de combatere a corupției. Lupta împotriva corupției este una dificilă – este nevoie de oameni curajoși care își dedica activitatea redactării unor proiecte de lege solide, expunerii răufăcătorilor, punerii sub acuzare a persoanelor corupte si organizării eforturilor populare de a se opune acestui flagel.

Romania si Statele Unite sunt cei mai buni parteneri, suntem pregătiți sa colaboram in vederea combaterii corupției”, se arata într-un mesaj publicat pe site-ul misiunii diplomatice, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, anul acesta, pentru prima data, Ambasada SUA „onorează trei campioni anticorupție care au muncit asiduu pentru a combate corupția din România”.

„Aceștia au depus eforturi neobosite si au trecut prin multe greutati, pe plan personal, pentru a expune si a pune sub acuzare cazurile de coruptie. Fiecare este un exemplu excelent care ilustrează diferența pe care o poate face un om in eforturile noastre de a trage la răspundere persoanele care se fac vinovate de acte de corupție”, evidențiază Ambasada SUA la București.

Pe site-ul misiunii diplomatice sunt prezentate biografiile Emiliei Șercan și ale lui Mihai Munteanu și Adrian-George Matei.

 

m.ziare.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.