◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Cum se poate ajunge la cei care evită știrile…

Găsirea de noi modalități de a ajunge la cei care evită știrile este o adevărată provocare.

„Să facem mai greu să fie evitate știrile și mult mai ușor ca publicul să fie captat de ele”, consideră jurnalistul Brian Stelter, fost prezentator la CNN, lector la Walter Shorenstein Media and Democracy.

Ecosistemul media existent se potrivește relativ bine pasionaților de știri, dar nu este la fel de performant pentru un număr mare de consumatori ocazionali. Dar acest aparent eșec este și o oportunitate masivă de piață. „Problema nu este nouă. Reviste precum Nieman Lab au scris despre cei care evită știrile de ani de zile. În Statele Unite, unor oameni care rareori țin pasul cu știrile le place așa, poate pentru a-și proteja propria sănătate mentală. Și un alt segment, mai ales în dreapta spectrului electoral, evită principalele surse de știri ale Americii și optează pentru un sistem media alternativ. Dar un număr mare de alți americani pot fi contactați cu noi abordări ale povestirii și distribuției. Gândiți-vă la modul în care este construită o știre tipică: titlurile, alertele și postările sociale tind să-l favorizeze pe cel care este la current cu știrile. Asta lasă o cantitate de spațiu pentru apariția unor noi tipuri de abordare, care vor apărea în 2023”, explică Stelter, citat de niemanlab.org. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *