default-logo

Apa Nova și DSP anunță că apa distribuită în mai multe cartiere din Ploiești nu este potabilă

Apa Nova și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova anunță că apa distribuită în mai multe cartiere din Ploiești nu este potabilă, astfel că „se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi“. Problemele au apărut în urma unei avarii majore la rețeaua de distribuție. Interdicţia de consum instituită se va menţine până la confirmarea potabilităţii apei distribuită în zona de aprovizionare cu apa afectată.

Apa Nova a anunțat că va pune la dispoziție cisterne cu apă potabilă.

Comunicatul comun emis de Apa Nova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova:

„Informare de presă Lucrare complexă Apa Nova Ploieşti pentru remedierea unei avarii majore

Compania Apa Nova Ploieşti desfăşoară în cursul zilei de azi, 9.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuţie și alimentare cu apa potabilă.

Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 5,30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie şi la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) şi cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală.

Ca urmare a amplei avarii, precum și a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite în zonele amintite, compania anunţă că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, în sensul creşterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariţia de boli asociate consumului de apăÎn acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Prahova instituie în zona de aprovizionare cu apă potabilă afectată (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicţie de consum de apă distribuită prin reţeaua de distribuţie (se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi); apa va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.

Consumatorii din zona afectată vor consuma apă potabilă plată îmbuteliată. În lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după o fierbere prealabilă (cel puţin 2 minute) şi după răcirea acesteia.

Interdicţia de consum instituită se va menţine până la confirmarea potabilităţii apei distribuită în zona de aprovizionare cu apa afectată.

În acest sens operatorul Apa Nova Ploieşti şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apă din reţeaua de distribuţie a zonei afectate în vederea analizării calităţii apei distribuite.

Apa Nova Ploieşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat ploieştenilor şi pune la dispoziţie cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgenţă. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cât mai scurt de timp.

Consumatorii afectaţi de avarie sunt rugaţi să transmită eventualele reclamaţii şi solicitări de informaţii suplimentare, 24 de ore din 24, la Centrul de apel al Apa Nova Ploieşti, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din reţeaua Telekom România, iar din alte reţele de telefonie fixă sau mobilă, la numărul 0244 407630 (apel taxabil)“.

g4media.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.