• Sorana Cîrstea va juca în turul III la Australian Open cu o altă jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA). Partida va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe joi ora de start.

Sorana reușit un joc excelent contra Petrei Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon (2011 și 2014) și finalistă în 2019 la Australian Open. A servit mai mulți ași (3-1) și a făcut mai puține greșeli neforțate (30-44).

Kvitova, una dintre favoritele la câștigarea turneului de la Melbourne, a început mai bine meciul și a condus cu 3-1, dar Sorana a revenit și a făcut 5-3. Ulterior, Cîrstea a servit pentru câștigarea setului, dar cehoaica a făcut break. Românca nu s-a pierdut cu firea și la 5-4 a câștigat pe serviciul adversarei, adjudecându-și setul.

Setul doi a fost la discreția Petrei. Cehoaica și-a îmbunătățit nivelul jocului și a făcut trei break-uri pe serviciul Soranei, care a câștigat doar un game. Kvitova a luat setul cu 6-1 și a trimis meciul în decisiv.

În ultimul act, Sorana Cîrstea a dominat clar jocul. A fost foarte agresivă la retur, câștigând de trei în game-urile în care Kvitova a servit. La 5-1, Sorana a ratat trei mingi de meci, pe serviciul adversarei, dar a reușit să o fructifice pe a patra și s-a calificat în turul III.

Pentru această victorie, Sorana a primit 130 de puncte WTA și un cec în valoare de 166.000 de dolari.

gsp.ro