◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Ambasada Rusiei la Atena, agresivă la adresa jurnaliștilor și politicienilor eleni

Ambasadele Rusiei din Europa au fost active pe rețelele de socializare, apărând invazia Moscovei în Ucraina. Dar în unele cazuri, cum ar fi în Grecia sau Italia, ambasadele Rusiei au mers prea departe, chiar i-au intimidat pe jurnaliștii locali, scrie EURACTIV.
În Grecia, tensiunile între Atena și Moscova au izbucnit după ce zece greci expatriați au fost uciși în timpul unui bombardament al forțelor ruse în Sartana, un sat din regiunea Donețk, din estul Ucrainei. La Atena, ambasada Rusiei a emis o declarație în care afirmă că Rusia nu bombardează zonele rezidențiale și satele, adăugând că soldații ucraineni ar trebui să fie trași la răspundere. Dar într-o declarație surprinzătoare, separată, ambasadă a atacat politicieni și mass-media elene pentru răspândirea propagandei anti-ruse, pe care au perceput-o drept… agresiune.
„Facem apel la toți, și în special pe cei mai înalți oficiali, politicieni și oameni de stat, parlamentari, oficiali de partid, ministere, mass-media, diverși papagali și alții, care s-au grăbit ieri să învinovățească Rusia pentru toate (ca întotdeauna), să se unească și să-și preia responsabilitățile, să oprească propaganda anti-rusă și să dea dovadă de calm, sobrietate și seriozitate”, a transmis ambasada. Ambasada Rusiei a mers mai departe, postând pe rețelele de socializare că grecii ar trebui să urmărească un anumit canal TV, pentru informații „obiective” –
OPEN TV, deținut de omul de afaceri și politician ruso-grec Ivan Savvidis, care a fost ales de două ori în Duma Rusiei pe lista partidului politic al lui Vladimir Putin.
La Roma, ambasada Rusiei a trimis un e-mail destul de amenințător președintelui Comisiei externe și de Apărare a Parlamentului, cerând să-l transmită tuturor parlamentarilor.
„Un e-mail al ambasadorului rus în Italia, în care se anexează declarația prin care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat UE în ultimele zile că sancțiunile nu vor rămâne fără răspuns. Acesta este cel care a ajuns la parlamentarii italieni, care sunt membri ai Comisiei de Apărare”, se arată în e-mail. EURACTIV Italia a relatat că au existat reacții revoltate în rândul parlamentarilor italieni.
Între timp, în alte țări europene, ambasadele Rusiei fie au rămas tăcute, au înghițit propagandă de stat ori s-au plâns de felul în care era descris războiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *