◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Unde a dispărut România?

Walter Hallstein, nazistul cu statuie în Herăstrău

Klaus Werner Iohannis: născut la 13 iunie 1959. Locul nașterii: Sibiu, România. Cetățenia: română. Studii: liceul în Sibiu, facultatea la Cluj. Ambele sunt orașe din România. Primar al Sibiului, apoi președinte al Partidului Național Liberal, partid politic din Parlamentul României. Din 2014, președinte al României. Sunt suficiente motive pentru a crede că legăturile lui Iohannis cu România sunt foarte solide. Realitatea este însă alta. Pe 9 mai, când România aniversează Ziua Independenței și Ziua Victoriei împotriva fascismului, țara nu mai există. Se vorbește doar de Ziua Europei.

Mesajul lui Klaus Iohannis, la 9 mai 2021: „Nu este deloc întâmplător faptul că susținerea manifestată de români pentru Uniunea Europeană este una ridicată și a rămas constantă în timp. Aceasta demonstrează fără echivoc atașamentul nostru profund pentru familia europeană, pentru valorile și modul de viață european, cu tot ceea ce reprezintă: respectul pentru democrație, statul de drept și libertățile fundamentale, perspectiva prosperității și a securității.”

Lucrurile despre care nu se vorbește

Scriam în urmă cu patru ani: „Nevoia de pace și prosperitate, idealurile ce i-au inspirat pe fondatorii Uniunii, este astăzi la fel de prezentă”, a spus Iohannis în fața Parlamentului. Chiar să fi uitat președintele că unul dintre părinții fondatori are un trecut cel puțin ciudat, al cărui cuvânt-cheie este nazismul? Walter Hallstein, căci despre el este vorba, un proeminent avocat german nazist până în măduva oaselor, cu statuie în Herăstrău (foto), a fost implicat în planificarea juridică și administrativă a Europei postbelice sub controlul naziștilor și al elitei de la IG Farben. A făcut parte din Rechswahrer (Asociația nazistă a Apărătorilor Legii) și a reprezentat guvernul nazist, în 1938, în negocierile cu Italia fascistă despre cadrul legislativ pentru o dictatură extinsă asupra întregii Europe. „Ordinea de drept a statului dictatorial (Führerstaat sau „Marea Germanie”) are sarcina de a proteja integritatea și sănătatea rasială a poporului său (…) Rasa supremă trebuie sa fie protejată în mod special de rasa evreiască prin eliminarea acesteia din societate pentru totdeauna” sunt cuvinte care îi aparțin și se regăsesc în cartea „Rădăcinile naziste ale Bruxelles-UE””. Ce de-a valori! Cât atașament să avem față de ele?

 
Altfel nu se poate?

Sutele de mii de victime din Războiul de Independență și ce de-al Doilea Război Mondial nu există pentru Iohannis. Între Ziua Independenței și Ziua Europei a preferat să vorbească despre a doua variantă. Nu este prima dată când o face, de ani de zile ne sfidează arătându-ne cât contează România pentru el. Nu o înjură, ci doar o minimalizează până spre dispariție. De altfel, doar de când a fost pus președinte a participat la festivități prilejuite de Ziua Națională. În rest, a ignorat inclusiv evenimente ocazionate de Ziua Drapelului, Ziua Imnului sau Ziua Unirii cu Basarabia. Iar asta se întâmplă în condițiile în care este român, ba chiar are momente când se laudă cu acest lucru. Gândite la rece, îndemnurile lui permanente spre Uniunea Europeană nu știu câtă trecere mai au printre români. Aceștia s-au săturat de binefacerile și promisiunile ei. Au văzut care este rostul iubirii trâmbițate de Iohannis, mai ales de când la guvernare se află coaliția de dreapta. Trebuie să vindem tot, să dăm la prețuri de nimic resursele naturale și ultimele companii profitabile. De ce? Ca să construim o Uniune a coeziunii, mai solidară și mai unită, mai puternică după cum ar spune Iohannis. Altfel nu se poate, nu există altă cale?

Mofturi de enciclopedie

Măcar pentru faptul că țara aceasta a ajuns vacă de muls și președintele ar fi trebuit să vorbească despre România. Fără ea, Iohannis nu ar fi existat.

Țara este bună doar când Iohannis își exprimă ifosele politice, nu și când trebuie să fie aniversată. Este bună numai când cetățeanul Iohannis vrea să fie președinte și să-și aducă la putere partidul care-i cântă în strună. În rest, România nu contează. Nu trebuie sărbătorită pentru că a participat la ultima conflagrație mondială și și-a câștigat independența. Astea-s mofturi de enciclopedie.

NAȚIONAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *