◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

CIA îndeamnă rușii nemulțumiți de regimul din țara lor să ia legătura cu autoritățile americane pe… darknet

CIA afirmă că rușii nemulțumiți de invazia Ucrainei de către Vladimir Putin ar putea încerca să ia legătura cu serviciile de informații americane și dorește ca aceștia să meargă pe darknet.
Agenția a început să-și promoveze prezența pe o parte a internetului accesibilă doar prin instrumente specializate care oferă mai mult anonimat. CIA are un site darknet care are aceleași caracteristici ca pagina de pornire obișnuită, dar accesibil doar prin browserul de internet Tor, care are funcții de criptare care nu sunt disponibile pe majoritatea browserelor obișnuite, relatează EURACTIV.
Instrucțiuni în engleză și rusă despre accesarea site-ul darknet au apărut pe canalele de socializare ale CIA. Agenția speră că rușii care locuiesc în străinătate pot împărtăși instrucțiunile persoanelor de contact din interiorul țării. „Misiunea noastră globală cere ca oamenii să ne poată contacta în siguranță de oriunde”, a spus agenția într-un comunicat. Un oficial CIA citat de AP a spus că agenția știe că „există ruși îngrijorați care încearcă cu disperare să ajungă la CIA”.
Lansat în 2019, site-ul darknet al CIA este accesibil prin browserul Tor, prescurtare pentru „The Onion Router”, ce direcționează traficul de internet prin mai multe terțe părți, pentru a masca identitatea și destinația unui utilizator. După descărcarea browserului Tor, utilizatorul introduce de obicei un șir lung de caractere.
Utilizarea Tor elimină cookie-urile și multe alte mijloace de urmărire a utilizatorului obișnuit de internet. Și, deși nicio formă de comunicare nu este complet sigură în orice moment, ofițerii de informații americani spun că un potențial informator poate fi mai bine protejat pe darknet.
Tor a fost creat inițial cu sprijinul Laboratorului de Cercetare Navală din SUA și condus de o organizație non-profit din 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *