default-logo

ZIUA EUROPEI, LA TIMIȘOARA

,,Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporționale cu pericolele care o amenință. Contribuția pe care o poate aduce civilizației o Europă organizată și activă este indispensabilă pentru menținerea unor relații pașnice” (Robert Schuman, ministru francez).
9 Mai, Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României, sărbătoare de suflet și iubire a popoarelor europene și implicit a poporului român, zi istorică și reprezentativă peste un timp încărcat de victorii dar și înfrângeri inerente unor vremuri în permanentă frământare. Europa unită a demonstrat că are resurse social-cultural-umanitare de a răspunde cu fermitate oricăror provocări, chiar dacă într-un context deloc prietenesc, acum, când ,,Mistrețul cu colți de argint” abia ieșit din hibernare, mârâie la porțile Europei și la Gurile Dunării.
Sub semnul păcii și armoniei, Timișoara – orașul martir de unde în 1989 au răsărit zorii libertății noastre – a sărbătorit ,Ziua Europei într-un spațiu predestinat și binecuvântat de Dumnezeu, Piața Libertății, cu optimism și speranțe că numai într-o comuniune permanentă cu comunitatea, cu spiritul și aspirațiile sale vom privi viitorul cu ochii deschiși și realitatea în care supraviețuim ne va fi mai prielnică.

 

 

Am avut prilejul și bucuria de a întâlni oameni și instituții, care dincolo de orice orgolii și opinii și-au dat mâna și au fost împreună prezenți la acest frumos și relevant eveniment, un adevărat exercițiu de toleranță și socializare. Președintele Consiliul Județean Timiș – Alin Nica, Prefectul de Timiș – Mihai Ritivoiu, Primarul municipiului Timișoara – Dominic Fritz, Poliția Română, Poliția Locală, ISU Banat, Jandarmeria, Serviciul județean de Ambulanță, ONG-uri, standuri amenajate cu materiale de promovare a relațiilor și schimburilor culturale de către țări vecine și prietene: Serbia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Franța.

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*